NFL Update: Peterson verlengt, wordt bestbetaalde cornerback

Door

Indianapolis Colts v Arizona Cardinals

Het is een druk offseason voor cornerbacks. Na de contractverlengingen van Richard Sherman (Seahawks, 4 jaar & $56 miljoen) en Joe Haden (Browns, 5 jaar, $68 miljoen) is het nu de beurt aan Patrick Peterson van de Arizona Cardinals. Hij tekent een contractverlenging voor vijf jaar ter waarde van $70 miljoen en dit maakt hem per direct de bestbetaalde cornerback van de NFL.

Peterson noemde zichzelf na de contractverlenging van Richard Sherman al een betere cornerback en hoewel de meningen hierover verschillen kan hij vanaf vandaag wel naar zijn eigen salarisstrook wijzen.

De 24-jarige Peterson werd in 2011 als vierde gekozen in de NFL Draft door de Arizona Cardinals. De LSU-alumnus heeft in drie seizoenen al drie keer de Pro Bowl gehaald en werd ook twee keer verkozen tot een All-Pro op zijn positie. Hij heeft vooralsnog twaalf interceptions en was in zijn eerste seizoen goed voor vier punt return touchdowns.

Aan dat veelzijdige zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf aankomend seizoen een einde komen. Dit komt omdat het volgens Arians te lastig is om Peterson constant op alle fronten mee te laten trainen. Peterson zit er zelf in ieder geval niet mee: “Nu kan ik mij meer focussen op datgene waar ik voor wordt betaald, en dat is het spelen van de cornerback positie.”

Gordon in beroep

Er komt voorlopig geen einde aan de saga rond Josh Gordon. De Cleveland Browns-receiver kreeg afgelopen week te horen van de NFL dat hij voor één seizoen wordt geschorst maar de 23-jarige receiver is in beroep gegaan. Volgens Gordon en zijn advocaat is de laatste positieve test te wijten aan meeroken.

Gordons advocaten wijzen vooral naar de testresultaten. Voor marihuana heeft de NFL een grens bepaald van vijftien nanogram per millimeter, Gordon zat bij zijn eerste test op zestien nanogram, en bij het tweede bloedmonster zat hij op 13,6 nanogram per millimeter en daarmee zat Gordon onder de grens die de NFL heeft vastgesteld.

Daarnaast zou Gordon meer dan 70 dopingcontroles succesvol hebben doorstaan en vinden zijn advocaten het onrechtvaardig om hem voor dit grensgeval één jaar te schorsen. Al er bewezen kan worden dat Gordon enkel aan het meeroken was dan kan de NFL het terugdraaien, zij hebben namelijk in de regels vastgesteld dat zij spelers niet zullen bestraffen voor het meeroken van marihuana.

NFLPA-leider Winston naar de Seahawks

De Seattle Seahawks hebben vlak voor het preseason hun offensive line versterkt. De 30-jarige veteraan Eric Winston tekent een eenjarig contract bij de Seahawks. Sinds begin 2014 is Winston president van de NFLPA (NFL Players Association).

Vorig jaar speelde Winston nog voor de Arizona Cardinals en hier stond hij alle zestien wedstrijden in de basis. Momenteel heeft Winston een reeks van 119 wedstrijden waarin hij achtereenvolgens in de basis stond. In Seattle zal hij Breno Giacomini moeten vervangen, deze verliet Seattle voor de New York Jets en was vorig jaar nog de right tackle. Verder zal de ervaren Winston ook af moeten rekenen met rookie Justin Britt die tijdens de afgelopen draft als 64ste werd gekozen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen