NFL Update: Packers eren Favre komend seizoen

Door

Green Bay Packers vs Buffalo Bills - November 5, 2006
De Green Bay Packers zullen komend seizoen Brett Favre eren door zijn shirt uit de roulatie te halen. Ook zal de voormalige quarterback toegevoegd gaan worden aan de Hall of Fame van de club. Het is nog niet bekend wanneer de ceremonie plaats zal vinden.

Favre speelde zestien jaar voor de Green Bay Packers en heeft vele team- en NFL-records in handen. In de zestien jaar dat hij in Wisconsin speelde werd hij driemaal verkozen tot meest waardevolle speler en won hij een keer de Super Bowl.

De Packers en Favre gingen niet op goede voet uit elkaar. Enkele maanden na zijn vertrek besloot Favre toch terug te komen in de NFL. De Packers moesten hun quarterback ruilen met de Jets, waar Favre een seizoen speelde, voor hij verkaste naar de Minnesota Vikings, een van de divisierivalen van de Packers.

In 2010 zette Favre definitief een punt achter zijn loopbaan en in de jaren die volgden werd de relatie tussen de club en de oud-speler beter. Zo goed zelfs dat Favre komend seizoen een eigen ceremonie kan krijgen op Lambeau Field. Tot grote tevredenheid van Favre.

I’m truly looking forward to celebrating and sharing this special moment with all of the great fans of the Green Bay Packers.

Hall of Famer Ed Sabol overleden
Ed Sabol, de oprichter van NFL Films, is gisteren op 98-jarige leeftijd overleden. Sabol was verantwoordelijk voor een serie aan vernieuwingen in de uitzending van de wedstrijden, welke de sport aan haar populariteit hebben geholpen. Enkele innovaties van Sabol waren de camera’s aan weerszijden van het veld, de extra langzame herhalingen en microfoons op spelers en coaches.

Sabol stond 32 jaar aan het hoofd van NFL Films en won in die periode 52 Emmy Awards voor de uitzendingen. In 2011 werd Sabol opgenomen in de Pro Football Hall of Fame. Tijdens zijn speech gaf Sabol aan dat het zijn doel was om wedstrijden aan het publiek te presenteren als Hollywood-films. Het was een gouden greep en mede bepalend voor het grote succes wat de NFL heeft sinds de jaren ’60. En dan te bedenken dat Sabol bij de start van NFL Films alleen maar ervaring had met het filmen van de High School wedstrijden van zijn zoon.

Rechtszaak Greg Hardy verworpen
New York Jets v Carolina Panthers
De rechtszaak tegen Greg Hardy gaat niet door. De defensive end van de Carolina Panthers werd aangeklaagd voor huiselijk geweld. Hardy heeft de zaak geschikt met zijn ex-vriendin, waarna deze niet op de rechtszaak verscheen. De rechtszaak tegen Hardy kon hierdoor geen doorgang vinden, waardoor de spelers van Panthers vrij werd gesproken.

Hardy speelde dit seizoen slechts een wedstrijd, want na de diverse schandalen met huiselijk geweld in de NFL werd Hardy geschorst tot de rechtszaak afgelopen was. De NFL kon gisteren nog niet aangeven of de schikking van Hardy een vorm van schuldbekentenis was die een verdere schorsing mogelijk maakt. Bij een veroordeling kon Hardy voor minimaal zes weken worden geschorst. De defensive end is een free-agent en de verwachting is dat Carolina Hardy in ieder geval geen nieuw contract aan zal bieden.

NFL vormt commissie voor plannen LA
De NFL heeft een speciale commissie ingesteld die de league moet adviseren over de plannen voor een nieuw team in Los Angeles. Dit blijkt uit een memo die is uitgelekt naar de Los Angeles Times. In de memo wordt benadrukt dat de league en niet een bepaalde club beslist over een verhuizing naar de tweede stad van het land.

Stan Kroenke van de St. Louis Rams gaf een maand geleden aan plannen te hebben om een NFL-stadion in de wijk Inglewood te bouwen. Sindsdien gonst het van de geruchten dat LA na twintig jaar weer een NFL-team krijgt. In de memo wordt niet verwezen naar de plannen van de Rams, of van de Raiders of de Chargers, twee andere ploegen die genoemd worden als mogelijke spelers in Los Angeles.

Voor het tot een verhuizing komt moeten er wel nog verschillende stappen genomen worden. Uiteindelijk moeten de eigenaren met driekwart van de stemmen voor een verhuizing zijn. De nieuwe commissie, waar onder meer de eigenaren van de Giants, Patriots en Steelers in zitten, moeten de NFL adviseren over de mogelijkheden voor een team in Los Angeles.

Mike McCarthy stopt met playcalling Packers
New England Patriots v Green Bay Packers
De Green Bay Packers hebben het rampzalige verlies tegen de Seattle Seahawks uitgebreid geanalyseerd en Mike McCarthy zal waarschijnlijk niet langer de playcalling voor de Packers doen. De Packers lagen onder vuur door verschillende twijfelachtige beslissingen van de hoofdcoach die de ploeg waarschijnlijk een optreden in de Super Bowl hebben gekost. De Packers stonden in het vierde kwart ruim voor, maar door een voorzichtige strategie wisten de Seahawks een verlenging af te dwingen. Hierin kregen de Packers de bal niet eens in handen, want Russell Wilson leidde de Seahawks direct naar de Super Bowl.

Na de wedstrijd lag McCarthy onder vuur vanwege het voorzichtige spel van zijn ploeg. Het werd hem kwalijk genomen dat de coach zijn MVP-quarterback niet vertrouwde op de belangrijke momenten en veel voor de rungame of de fieldgoals koos. Zelfs Rodgers liet zich na de wedstrijd kritisch uit over de keuzes die gemaakt waren.

Rodgers tweet

Blijkbaar zijn de Packers het eens met de kritiek, want het lijkt er op dat McCarthy vanaf komend seizoen Tom Clements de plays laat kiezen. Clements wordt gepromoveerd van aanvallend coordinator naar associate head coach. De plek van Clements moet ingevuld gaan worden door Edgar Bennett.

Voorlopig geen operatie Sherman
Richard Sherman hoeft mogelijk toch geen operatie te ondergaan. Na de Super Bowl was de angst dat de cornerback van de Seattle Seahawks een Tommy John operatie aan zijn elleboog zou moeten ondergaan. De bekende specialist Dr. James Andrews heeft nu aangegeven dat de blessure mogelijk met rust ook geneest.

De Tommy John operatie is de grote schrik van honkbalpitchers. Talloze werpers hebben deze ingrijpende operatie moeten ondergaan, maar het lijkt er op dat Sherman deze ingreep kan ontlopen. “Hij is geen werper en geen linkshander”, legde coach Pete Carroll uit. “Sherm heeft die operatie misschien toch niet nodig. Als hij een werper was geweest, dan had het wel gemoeten.”

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen