NFL Update: Oud-speler verdachte in grote fraudezaak

Door


Voormalig NFL-speler Will Allen wordt verdacht van betrokkenheid bij een grote fraudezaak. De oud-cornerback zou met een partner beleggers voor meer dan 31 miljoen dollar hebben opgelicht. Allen gebruikte dit geld voor een groot deel voor persoonlijke uitgaven aan onder meer casino’s en nachtclubs.

Allen begon samen met een partner een bedrijf wat leningen verstrekte aan profspelers. Deze spelers krijgen als het seizoen stil ligt geen geld, waar Allen in voorzag door deze spelers van leningen te voorzien. Investeerders werd een rendement van 18 procent beloofd. De voormalig speler van de Giants, Dolphins en Patriots wist zo in totaal 31 miljoen dollar op te halen. Van dit geld werd voor 18 miljoen dollar daadwerkelijk geld geleend aan topsporters, de rest staken de twee partners in hun eigen zak. Deze vorm van fraude wordt in de Verenigde Staten een Ponzi scheme genoemd.

SEC
De aanklacht is gedaan door beurswaakhond SEC, welke alleen burgerlijke geschillen regelt. Het is nog niet bekend of Allen voor deze vorm van oplichting ook strafrechtelijk wordt vervolgd. De bekendste oplichter in de Verenigde Staten is Bernard Madoff, die voor onder meer het organiseren van ponzi schemes veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 150 jaar.

De SEC heeft niet bekend gemaakt wie er geld hebben geleend van Allen, al wordt de naam van ijshockeyer Jack Johnsen van de Columbus Blue Jackets genoemd. De SEC vertelde namelijk dat er wel een failliete NHL-speler geld had gekregen van Allen. Dit moet de verdediger van de Blue Jackets zijn. Johnsen zou een lening van 4 miljoen dollar hebben afgesloten, terwijl de investeerders dachten dat het om een lening van 5,65 miljoen dollar ging.

Uitspraak Aaron Hernandez op komst
De jury in de zaak van Aaron Hernandez overlegt nu of de voormalig Patriot schuldig is aan moord. De advocaat van Hernandez heeft toegegeven dat zijn client aanwezig is geweest tijdens de moord, maar niet degene is geweest die de trekker ook daadwerkelijk heeft overgehaald. Hernandez wordt verdacht van de moord op Odin Lloyd, de vriend van zijn schoonzus. Lloyd werd gedood met zes kogelschoten, maar het moordwapen is nooit gevonden.

De jury in de zaak heeft nu al twee dagen overlegd over de zaak en zal dit elke dag blijven doen tot ze tot een unanieme uitspraak zijn gekomen. Het is hierdoor niet in te schatten wanneer er een uitspraak komt in deze zaak.

Wes Welker op bezoek bij Dolphins
New Orleans Saints v New England Patriots
Wes Welker heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Miami Dolphins, de club waar hij zijn NFL-loopbaan begon. Welker is een free-agent en zou voor de nodige ervaring kunnen zorgen te midden van een jonge groep receivers. Welker had een tegenvallend seizoen bij de Denver Broncos en die ploeg lijkt niet van plan om de 34-jarige receiver een nieuw contract aan te bieden. De Dolphins hadden eerder al Greg Jennings en Michael Crabtree op bezoek, dus ook een contract van de Dolphins is lang niet zeker voor Welker.

Kurt Warner nieuwe coördinator in Arizona
Kurt Warner is komend seizoen weer op het football-veld te vinden. De voormalig quarterback wordt naar verluid de nieuwe aanvallende coördinator van de Desert Mountain High School in Arizona. Kade Warner, de zoon van de Kurt, is wide receiver en linebacker op deze school.

Warner speelde in zijn carrière voor de Rams, Giants en Cardinals. Hij won twee keer de MVP-award en werd een keer kampioen met de Rams, welk team als bijnaam ‘The Greatest Show on Turf’ had vanwege haar vloeiende aanval. Warner zal nu proberen de kinderen op de high school in Scottsdale het aanvalsspel aan te leren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen