NFL Update: Opnieuw zware blessure voor rookie

Door

Jeff Heuerman

De trainingskampen voor de rookies zijn nog maar een paar dagen oud, maar voor de tweede keer werd de NFL opgeschrikt door een zware blessure. Denver Broncos tight end Jeff Heuerman scheurde gisteren zijn linkerknieband af en zal het gehele seizoen 2015 missen. Heuerman, een keuze van Denver in de derde ronde, is al de tweede rookie die met een zware knieblessure de rest van het jaar moet toekijken. Afgelopen vrijdag liep Dante Fowler Jr., de derde overall keuze van de Jacksonville Jaguars, een soortgelijke blessure op. Ook hij gaat naar alle waarschijnlijkheid het gehele seizoen missen.

Non-contact
Beide blessures waren ‘non-contact’. De Broncos hielden gistermiddag een oefening zonder helm. Tijdens een training voor special teams zette hij zijn linkerbeen verkeerd neer en het gevolg is intussen bekend. Broncos coach Gary Kubiak was afgelopen vrijdag nog bijzonder enthousiast over Heuerman. Het team hoopte in hem een opvolger voor Julius Thomas (Jaguars) in huis te hebben gehaald. De spoeling goede tight ends was tijdens de NFL Draft nogal dun, maar Heuerman speelde met name in 2013 een belangrijke rol voor Ohio State. Hoewel in 2014 een voetblessure zijn laatste seizoen grotendeels in het roet gooide, behoorde hij volgens veel experts nog steeds tot de vijf beste tight ends in de draft class.

Welker weer fit
Zoals het nu lijkt mogen we slot receiver Wes Welker ook in 2015 bewonderen in de NFL. Waar dat zal zijn is nu nog de vraag, maar het lijkt bijna onmogelijk dat er geen team is die hem oppikt. Welker liep de afgelopen twee jaren drie maal een hersenschudding op. De receiver heeft nu echter groen licht gekregen van het ziekenhuis. Tijdens free agency bezocht hij vorige maand de Miami Dolphins, maar die kozen uiteindelijk voor Greg Jennings. Vanaf 12 mei kunnen teams free agents binnenhalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de zogenaamde ‘compensatory draft pick formula’. In het geruchtencircuit worden de Oakland Raiders en Baltimore Ravens genoemd als teams die interesse hebben. Welker speelde vijf keer in de Pro Bowl en was de afgelopen jaren van grote waarde voor de New England Patriots en Denver Broncos.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen