NFL Update: Obama feliciteert Seahawks met wereldtitel

Door

U.S. President Barack Obama Makes Election Night Call To Rep. John BoehnerPresident Barack Obama heeft hoogstpersoonlijk de Seattle Seahawks gefeliciteerd met de overwinning op de Denver Broncos in Super Bowl XLVIII. De president, met een voorliefde voor NFC North franchise Chicago Bears, sprak met hoofdcoach Pete Carroll en gaf het gehele team een compliment voor een geweldige wedstrijd. Later dit jaar zal Obama Carroll en zijn team ontvangen op het Witte Huis, een altijd feestelijke en op het oog gezellige gebeurtenis. Obama had trouwens volgens eigen zeggen geen voorkeur afgelopen zondagavond, omdat hij niet zou willen dat één van beide steden zich beledigd zou voelen. Ook werd het niet zo spannend als hij had gedacht.

Lees verder voor meer nieuws

Denver Broncos Introduce Peyton ManningBroncos ‘Executive Vice President’ John Elway heeft nog even tijd nodig het zware verlies in de Super Bowl (43-8) te verwerken: “Ik ben er nog niet overheen,” zei het uithangbord van de franchise. Ook snapt hij de vragen die leven bij de fans. Ook voor Elway is het een vraagteken hoe het meest scorende team in de geschiedenis er niets van bakte en vijfvoudig MVP Peyton Manning maar tot één touchdown throw kwam tegen de Seahawks. Toch sprak hij ook zijn trots uit en vond de grote baas dat zijn Broncos een geweldig jaar achter de rug hebben. Ondanks de goede resultaten van de afgelopen twee seizoenen gaan Elway en coach John Fox toch met een bittere nasmaak offseason in. Vorig jaar werd er immers nog tijdens een thriller van de latere kampioen Baltimore Ravens verloren. En dus twee jaar op rij, ondanks de favorietenrol, geen hoofdprijs.

Overig nieuws:

  • Larry Fitzgerald heeft een hernieuwd contract getekend bij de Arizona Cardinals. Daarmee helpt de wide receiver zijn team gigantisch. Met de deal komt er namelijk 18 miljoen dollar salarisruimte vrij. Het basissalaris van Fitzgerald is nu slechts 1 miljoen dollar, maar de bonus die hij krijgt voor één simpele handtekening bedraagt zo’n 11,75 miljoen dollar. Met de ruimte die de Cardinals nu hebben wil de franchise sowieso linebacker Karlos Dansby en defensive end Frostee Rucker behouden voor het team. Ook zullen er onderhandelingen worden gestart met derdejaars cornerback Patrick Peterson.
  • De San Francisco 49ers hebben een officiële waarschuwing gekregen voor een te harde ‘sideline hit’ tijdens de verloren NFC kampioenswedstrijd tegen de Seahawks. Het is een beetje een vaag verhaal, aangezien het gaat om een botsing tussen cornerback Jeremy Lane en een verder niet bekend persoon van het 49ers-team. Het ging in ieder geval niet om een speler en het zou dan ook om een ongeluk gaan. Coach Jim Harbaugh was getuige van het incident en zal wellicht nog worden gehoord door de NFL.
  • De nieuwe Miami Dolphins general manager Dennis Hickey was niet de eerste keuze van de franchise. Eerste keuze Nick Caserio (New England Patriots) en ook Lake Dawson (Tennessee Titans) sloegen een aanbod echter af. Hickey zat niet meer helemaal stevig op zijn stoel in Tampa en mag dus blij zijn met de nieuwe baan in Miami. De Dolphins hebben nu vijf seizoenen op rij geen winning season gedraaid, wat Jeff Ireland zijn baan kostte. Eigenaar Stephen Ross gaf toe dat de ex-GM geen optimale relatie meer had met hoofdcoach Joe Philbin.
  • Nog even terug naar de Super Bowl. Voor de vierde maal in vijf jaar werd er een record neergezet wat betreft het aantal televisiekijker. Nog nooit keken zoveel Amerikanen tegelijk naar hun tv én naar dezelfde uitzending. 111,5 miljoen kijkers zagen de Seahawks de Broncos verpletteren. Ook werd er nog nooit zo vaak online naar een wedstrijd gekeken en er werden bijna 25 miljoen tweets verzonden. In de casino’s van Nevada werd 119 miljoen dollar ingezet op de Super Bowl, ook een behoorlijk stijging ten opzichte van vorig jaar. Zelfs in Amerika lijkt de finale van het NFL-seizoen dus nog populairder te worden dan het al was.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen