NFL Update: nieuwe klap voor Dallas defense

Door

De defensie van de Dallas Cowboys voor komend seizoen is op zijn minst te omschrijven als ‘zwak’… Velen noemen de defensie de slechtste in jaren en men verwacht dan ook dat de Cowboys veel zullen moeten scoren om wedstrijden te winnen.

Het zit de defensie in Texas dan ook niet mee. Zo verloren de Cowboys eerder al linebacker Sean Lee met een gescheurde kruisband en defensive end Demarcus Lawrence met een voetblessure. Nu komt daar een schorsing van vier wedstrijden bovenop voor cornerback Orlando Scandrick. Scandrick speelde vorig jaar 15 wedstrijden, goed voor 64 tackles, twee sacks en evenveel interceptions. Hij wordt, onder andere door de mannen van de bekende Around the League podcast, omschreven als de beste cornerback in Dallas.

Ian Rapoport, journalist bij NFL Network, tweette dat het zou gaan om een schorsing voor een positieve drugtest. Scandrick zou betrapt zijn op het gebruik van PED’s (performance enhancing drugs); middelen die moeten helpen beter te presteren.

Ondertussen reageerde Scandrick via een statement waarin hij beweert dat hij de verboden middelen onbewust zou hebben ingenomen op reis in Mexico.


Verwacht wordt dat Morris Claiborne het wegvallen van Scandrick zal moeten opvangen. In week vijf, wanneer de Cowboys de buren uit Houston op bezoek krijgen, zal Scandrick zijn terugkeer mogen vieren.

Bengals moeten Jones tijdje missen
De Cincinnati Bengals moeten het een tijdje zonder wide receiver Marvin Jones doen. Jones is één van de belangrijkste targets voor quarterback Andy Dalton en staat een aantal weken aan de kant met een voetblessure. De precieze aard van de blessure is niet bekend, maar we weten wel dat hij een pin in een middenvoetsbeentje geplaatst kreeg.

Volgens Albert Breer van NFL Network hopen de Bengals Jones te recupereren na hun bye-week tijdens week vier. Hierdoor zou Jones terug beschikbaar zijn voor de clash op vijf oktober tegen de New England Patriots. Door deze blessure lijkt Mohamed Sanu de starterspositie te veroveren naast A.J. Green.

Bridgewater lijkt gevecht om starterspositie te verliezen
In onze review van de eerste wedstrijd van de Minnesota Vikings vertelden we al dat rookie quarterback Teddy Bridgewater geen onuitwisbare indruk naliet. Bridgewater, die gehaald werd om op termijn oudgediende Matt Cassel te vervangen, lijkt nu echter de strijd om de starterspositie volledig te verliezen.

Op de maandagtraining mocht de rookie niet deelnemen aan de oefeningen met het eerste elftal en gooide hij bovendien drie intercepties. Dit nieuws, samen met de prestaties in de eerste wedstrijd dit preseason, hebben ervoor gezorgd dat de positieve sfeer rond Bridgewater ondertussen wat aan het keren is. Het valt bovendien nog te bezien of hij meer speeltijd zal krijgen volgende zaterdag, wanneer de Vikings op bezoek gaan bij de Arizona Cardinals.

Dat Bridgewater, ondanks dit mindere begin, op termijn de franchise quarterback moet worden in Minnesota staat vast, maar of hij volgend seizoen al zal mogen beginnen lijkt steeds minder zeker.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen