NFL Update: Wederom speler opgepakt wegens mishandeling

Door

Arizona Cardinals v New York Giants

Het houdt maar niet op dit seizoen in de NFL; opnieuw werd een speler opgepakt door de politie, en opnieuw gaat het om een geval van huiselijk geweld. Na de eerdere gevallen rond Ray Rice en Adrian Peterson is het dit keer Jonathan Dwyer, de running back van de Arizona Cardinals, die met de ‘eer’ gaat lopen…

Dwyer werd gisteren gearresteerd door de politie in Phoenix op beschuldiging van ernstige mishandeling, verspreid over twee incidenten die op 21 en 22 juli zouden hebben plaatsgevonden. Dwyer heeft verschillende beschuldigingen tegen zich, waaronder het toebrengen van een breuk, het aanvallen van een minderjarige en het verhinderen van het gebruik van een telefoon bij een noodgeval.

 

De Cardinals hebben Dwyer ondertussen uitgesloten van alle teamactiviteiten en stuurden de volgende verklaring de buitenwereld in:

“We werden op de hoogte gesteld van deze beschuldigingen deze namiddag door de politie van Phoenix en werken volledig mee met het onderzoek. Gegeven de ernst van de beschuldigingen besloten we om Jonathan onmiddellijk uit te sluiten van alle teamactiviteiten. We blijven de zaak van dichtbij monitoren en zullen nieuwe informatie blijven evalueren.”

 

Dwyer is 25 jaar oud, getrouwd en vader van een anderhalf jaar oud kind. Hij werd gisteren van het trainingsveld geplukt toen de politie hem enkele vragen wilden stellen. Zijn vrouw zou na de incidenten de staat verlaten hebben met hun kind. De NFL liet via een woordvoerder ondertussen weten dat “deze situatie wordt bekeken door de NFL in het kader van het Personal Conduct Policy.”


Greg Hardy ook op Exempt List geplaatst

Greg Hardy, de defensive end van de Carolina Panthers die afgelopen mei nog werd gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld, werd gisteren door de Panthers op de zogenaamde Exempt/Commissioner’s Permission List geplaatst. De Panthers volgen hiermee het voorbeeld van de Minnesota Vikings, die deze week hetzelfde deden met Adrian Peterson.

Hardy werd in mei opgepakt op beschuldiging van het mishandelen van een vrouw en werd in juli vervolgens schuldig bevonden door een rechter. Hardy ging tegen deze veroordeling in beroep en wacht op een proces in november. De keuze om op de Exempt List te worden geplaatst, betekent dat Hardy uitgesloten wordt van alle teamactiviteiten, al blijft hij doorbetaald worden. ‘We gaven Greg de optie om dit te doen en hij koos hiervoor’, aldus Panthers general manager Dave Gettleman. ‘Dit is zijn keuze.’

De NFL Players Association heeft ondertussen ook gereageerd op deze situatie:

“Greg Hardy nam vandaag een beslissing om vrijwillig een stap terug te nemen om zijn juridische problemen op te lossen. De NFLPA en de NFL hebben samengewerkt met Greg, zijn vertegenwoordigers en de Carolina Panthers. We steunen deze beslissing en wensen hem en zijn familie al het beste toe.

 

Eindelijk akkoord tussen de NFL en de NFLPA

De NFL en de spelersassociatie (NFLPA) hebben gisterenavond aangekondigd dat ze een akkoord bereikt hebben over een nieuw steroïdenbeleid. Een akkoord over een vernieuwd drugbeleid laat nog even op zich wachten, maar lijkt ook aanstaande.

 

Het nieuwe beleid houdt in dat spelers als Denver Broncos wide receiver Wes Welker, St. Louis Rams wide receiver Stedman Bailey en Dallas Cowboys cornerback Orlando Scandrick zullen worden beoordeeld op basis van dit nieuwe beleid en zullen kunnen spelen komend weekend.

 

Het beleid houdt een hogere drempelwaarde in voor positieve marihuanatesten en een schorsing van twee wedstrijden voor DUI (rijden onder invloed). Daarbovenop zouden groeihormoontesten worden ingevoerd vanaf het einde van deze maand. NFL Network journalist Albert Breer weet bovendien dat een twintigtal spelers de gevolgen zullen ondervinden van dit nieuwe beleid.

 

Ten slotte ook nog nieuws over Josh Gordon, de wide receiver van de Cleveland Browns die eerder dit seizoen werd geschorst voor een jaar wegens het gebruik van marihuana. Hij ziet zijn schorsing teruggeschroefd worden tot tien wedstrijden, waarvan hij er ondertussen al twee uitgezeten heeft. Dit betekent dat Gordon terug beschikbaar is in week 11, wanneer de Browns het opnemen tegen de New York Giants.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen