NFL Update: NFL Draft 2015 naar Los Angeles of Chicago

Door

2013 NFL Draft

De NFL Draft is vanaf volgend jaar niet meer te bewonderen in New York City. NFL Commissioner Roger Goodell bevestigt dat de race voor het hosten van de draft nog tussen Los Angeles en Chicago gaat.

Sinds 1965 wordt de NFL Draft in de ‘Big Apple’ gehouden. De verhuisplannen werden min of meer ingegeven door Radio City Music Hall, waar de draft zich vanaf 2006 huisvest. Bij deze locatie in het Rockefeller Center kan de NFL Draft volgend jaar in april of mei niet terecht, omdat er dan andere evenementen gepland zijn. Toen dit nieuws naar buiten kwam, haasten zich twaalf steden om zich kandidaat te stellen.

‘We vonden dat we ons op drie steden moesten concentreren, omdat dit trio een overweldigende belangstelling toonde’, aldus Goodell. ‘Iedere stad heeft enkele aantrekkelijke aspecten. Omdat de draft waarschijnlijk in april plaatsvindt, richten we ons volledig op Los Angeles en Chicago.’ De NFL Commissioner verwacht aan het eind van de zomer de knoop door te hakken.

Het lijkt erop dat de NFL Draft vier dagen gaat behelzen in plaats van drie, om ook de laatste rondes in de draft interessanter te maken. Goodell: ‘We bespreken verschillende concepten om de laatste dag beter op de kaart te zetten. Wellicht moeten we de teams wat meer vrijheid geven op die laatste dag, zodat ze bijvoorbeeld een club-dag kunnen organiseren.’

 

Ander kort nieuws:

* De spelers komen in opstand tegen Thursday Night Football (TNF). Niet omdat ze niet op donderdag willen spelen, maar omdat er een relatief korte periode zit tussen de wedstrijd op de zondag en de donderdag. ‘Er zijn veel spelers die vinden dat er te weinig dagen in de week zit om op donderdag te spelen’, legt Robert Griffin III uit. ‘Het is een veiligheidsaspect waar de NFL – naast het lucratieve geldaspect – rekening mee moet houden.’

* Geen verrassing: American football is dertig jaar op rij de favoriete sport van de Amerikanen. Volgens een enquête van onderzoeksbureau Harris Poll krijgt de NFL 35 procent van de stemmen, voor de MLB (14 procent) en college football (11 procent). Wel opvallend is dat pas op de vijfde plek de NBA (6 procent) staat, achter auroracen (7 procent) en voor de NHL (5 procent).

* Afgelopen week werden de ESPY Awards (Excellence in Sports Performance Yearly Award) uitgereikt, georganiseerd door ESPN. Dit zijn de football-gerelateerde winnaars:

BEST BREAKTHROUGH ATHLETE
Richard Sherman, Seattle Seahawks

BEST GAME
Auburn vs. Alabama, Iron Bowl

BEST TEAM
Seattle Seahawks, NFL

BEST NFL PLAYER
Peyton Manning, Denver Broncos

BEST PLAY
Chris Davis’ miracle return, Auburn vs Alabama:

Ook leuk om te lezen