NFL Update: Mogelijke verhuizing Raiders naar San Antonio

Door

Oakland Raiders v Kansas City Chiefs

Een vertrek van de Raiders uit Oakland begint steeds dichterbij te komen. De beste kandidaat in de running om de nieuwe thuisbasis te worden, lijkt San Antonio, ook al de thuisstad van de huidige NBA-kampioen San Antonio Spurs.

Vier maanden geleden werden de eerste gesprekken tussen beide partijen gestart en bracht eigenaar Mark Davis al een bezoekje aan de Alamo City. Nu is het de beurt aan een delegatie van de Texanen, onder leiding van voormalig burgemeester Henry Cisneros, om hun plan te presenteren om een NFL-team naar San Antonio te halen.

De eerste keus van Davis is om vooral in Oakland te blijven, maar dan eist hij wel meteen een nieuw stadion. De Raiders, die nu nog spelen in het O.co Coliseum, zijn bezig aan het laatste jaar van hun lease van het stadion, dat ze delen met MLB-team Oakland Athletics. De A’s tekenden onlangs nog een tienjarige verlenging om in Oakland te blijven spelen, maar gingen daarmee ook akkoord met een clausule waarin staat dat de Raiders het Coliseum plat mogen gooien om een nieuw stadion te bouwen.

Een derde optie voor Davis is om de Raiders terug naar Los Angeles te brengen, waar ze van 1982 tot 1994 speelden. De voorganger van Mark Davis, zijn vader Al Davis, wist de Raiders in 1995 weer terug te brengen naar Oakland.

Jeremy Hill ‘not impressed’ na nederlaag tegen Browns

Nadat zijn team, de Cincinnati Bengals, op donderdagavond hard door het ijs zakte tegen de Cleveland Browns, gaf rookie running back Jeremy Hill aan dat hij allerminst onder de indruk was van de tegenstander. In tegendeel zelfs, de Browns, die met 24-3 wonnen, zijn ‘nog slechter dan hij dacht’.

“Oh no, not at all. They’re probably worse than I thought. They didn’t do anything special to me. I mean, respect to them, they won the game. But that’s all I’ll give them. Those guys, they’re not that good,” Hill said. “It was on us. We gave them the game, in my opinion. They didn’t do anything special. We just gave them the game. They just sat back with coverage the whole day.””

De woorden van de rookie werden natuurlijk niet in dank afgenomen. Safety Donte Whitner zei gisteren dat hij het niet serieus neemt en Hill maar een slechte verliezer vindt, terwijl punter Spencer Lanning, die in week 1 nog werd gevloerd door de karatetrap van Antonio Brown, de volgende reactie de wereld in stuurde.

De Browns en Bengals komen elkaar in Week 14 opnieuw tegen.

Overige headlines:

  • Twee NFC North rivalen staan dit weekend weer tegenover elkaar als de Chicago Bears (3-5) het opnemen tegen de Green Bay Packers (5-3). Het is de twaalfde keer dat Jay Cutler aan deze derby mag beginnen, waarvan hij er slechts één wist te winnen, en dat was voor Green Bay fans genoeg om een supercut met al zijn interceptions te maken.

  • President en CEO van de Tennessee Titans, Tommy Smith, dreigt met maatregelen als er niet gauw iets gaat veranderen bij zijn ploeg. Headcoach Ken Whisenhunt en GM Ruston Webster hoeven zich volgens Smith geen zorgen te maken, maar de matige O-line des te meer. Met grote contracten voor Andy Levitre en Michael Oher en twee bestede first round picks aan Chance Warmack en Tayler Lewan, stelt de offensive line vooralsnog zwaar teleur. ‘If they’re not getting the job done, get somebody else’, zo waarschuwde Smith.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. FREDmirals 6 jaar ago

    Een vertrek van de Oakland Raiders uit San Francisco begint steeds dichterbij te komen

    ????

  2. Darch 6 jaar ago

    Aangepast. Then again: de Raiders spelen aanmerkelijk dichter bij San Francisco dan de 49ers.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen