NFL Update: MJD maakt reclame voor NFL team in Londen

Door

San Francisco 49ers v Jacksonville JaguarsMaurice Jones-Drew ziet het wel zitten dat er een NFL team full-time zijn thuiswedstrijden gaat afwerken in Londen. De running back speelde vorig seizoen nog met de Jacksonville Jaguars op Wembley en keert ook in 2014 terug met zijn nieuwe werkgever, de Oakland Raiders. Als enige nadeel ziet MJD het tijdverschil, wat fysiek z’n tol eist. Maar met een snel vliegtuig (“een Concorde”) is dat ook al op te lossen. De Raiders spelen tijdens speelronde vier in Londen tegen de Miami Dolphins. De NFL heeft al vaker de mogelijkheid serieus onderzocht om een NFL team te verplaatsen naar Londen. Sinds 2007 vindt er al minimaal één wedstrijd plaats in de Britse hoofdstad.

49ers WR Crabtree helemaal klaar met Seahawk Sherman
“Ik wordt er zo moe van over anderen te praten.” Een duidelijk statement van San Francisco 49ers receiver Michael Crabtree. De geboren Texaan wil zich graag richten op football. Wanneer Crabtree het heeft over anderen bedoelt hij daarmee vooral Seattle Seahawks Pro Bowl cornerback Richard Sherman. Na de NFC Championship Game van vorig jaar richtte de spraakzame Sherman zich direct tot Crabtree via de televisiecamera’s. Sindsdien laat de cornerback geen moment onbenut de rivaliteit te voeden. Afgelopen week nog verkondigde hij op Discovery Channel het liefst ieder jaar tegen Crabtree te willen spelen en hem te willen vernederen. Crabtree richt zich – naar eigen zeggen – vanaf nu op het spelletje.

Ravens wederom negatief in het nieuws
Atlanta Falcons v Baltimore RavensEen problematisch offseason voor de Baltimore Ravens heeft dit weekend nog meer gestalte gekregen met de arrestatie van cornerback Jimmy Smith. Hij is al de vijfde Raven die dit jaar een politiecel van binnen ziet. Smith werd opgepakt in een bar in Baltimore, omdat hij geen gehoor gaf aan de orders van politieagenten. De Ravens en Smith zitten juist in besprekingen over een nieuw contract. Hij wordt gezien als één van de betere jonge cornerbacks in de league. Eerder al werd onder andere running back Ray Rice opgepakt.

DEA gaat onderzoek doen naar misbruik pijnstillers
De Drug Enforcement Administration (DEA) is een onderzoek begonnen naar misbruik van pijnstillers in de NFL. Federale autoriteiten willen volgens de New York Daily News uitzoeken hoe dokters en trainers toegang krijgen tot het verkrijgen van (recepten voor) pijnstillers en hoe ze bij de spelers belanden. Dit alles volgt nadat een groep oud-spelers onlangs een rechtszaak aanspande tegen de NFL, omdat ze nooit gewezen zijn op de effecten van bepaalde medicatie. Onder de oud-spelers is quarterback Jim McMahon, die tussen 1982 en 1996 een indrukwekkende loopbaan had bij onder andere de Chicago Bears.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen