NFL Update: Marcell Dareus (Bills) geschorst voor opener

Door

Buffalo Bills v New York Jets

Marcell Dareus van de Buffalo Bills mag de thuiswedstrijd tegen de Indianapolis Colts vanaf de bank bekijken. De defensive tackle is door de league geschorst wegens het overtreden van de regels rondom drugsgebruik.

De dominante verdediger is één van de sterkhouders in Buffalo’s defensieve linie. Dareus speelde afgelopen seizoen vijftien wedstrijden met 49 gecombineerde tackles, een forced fumble en tien sacks. Voor de eerste wedstrijd van het jaar moet nieuwbakken hoofdcoach Rex Ryan dus schuiven in zijn verdediging.

‘Vorig jaar maakte ik een misstap’, legt nummer 99 uit. ‘De straf op het overtreden van de NFL-regels is een schorsing. Ik bied mijn excuses aan mijn familie, teamgenoten, de Bills-organisatie en de Bills-fans voor het feit dat ik de eerste wedstrijd mis. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen in de tweede wedstrijd.’

Voor aanvang van het vorige seizoen kwam Dareus al in de problemen. De 25-jarige Bill werd betrapt op roekeloos rijgedrag en bezit van drugs. Ook toen beloofde Dareus beterschap.

‘Rivers blijft in San Diego’

Contractverlenging lijkt in de lucht te hangen voor Philip Rivers. De spelverdeler uitte meerdere malen zijn onvrede over de geruchten dat de San Diego Chargers naar Los Angeles willen verhuizen. Maar nu de NFL Draft achter de rug is, is het duidelijk dat Rivers niet wordt getrade naar een ander team.

Volgens journalist Ian Rapoport van NFL Media Insider, realiseert Rivers zich dat zijn speelkansen buiten San Diego klein zijn. Daardoor zijn de Chargers ‘optimistisch’ dat de man under centre bijtekent.

De verwachting is dat Rivers, de hipster onder de quarterbacks, zijn gehele NFL-carriere in het shirt van de Bolts te zien zal zijn.

Bridgewater = Favre?

Een grandioos toekomstplaatje hoort bij de winnaar van de ‘2014 Pepsi Rookie of the Year Award’. In een interview wordt Teddy Bridgewater van de Minnesota Vikings gevraagd welke prestatie van een spelverdeler hij wil evenaren in de National Football League.

‘Als ik iedere quarterback kon kiezen, dan is Brett Favre the guy’, aldus Bridgewater. ‘Naast de blessures en alle hits heeft hij een behoorlijk succesvolle carrière achter de rug. Favre is een Hall of Famer, meerdere Super Bowl-finales gespeeld… Dat is ook iets wat ik wil. Hopelijk kan ik meer Super Bowls dan hem winnen!’

In Minnesota zien ze dit graag gebeuren. In twee Viking-seizoen was de NFC Championship-wedstrijd tegen de New Orleans Saints het hoogst haalbare voor Favre. A.k.a. The Bounty Game.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen