NFL Update: League gaat onderzoek doen naar blessure Tony Romo

Door

Washington Redskins v Dallas Cowboys
De NFL is aan het onderzoeken waarom Tony Romo niet op de blessurelijst van de Dallas Cowboys stond met een ribblessure. De quarterback heeft zelf verklaard bijna twee maanden met de blessure te hebben gespeeld. Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen donderdag tegen de Chicago Bears (41-28) zei hij zelfs met een gebroken rib te hebben gespeeld. Meerdere bronnen rond het team verklaarden een dag later weer dat hij zich versproken had en dat het om een scheurtje in het kraakbeen ging. Deze zou tot stand zijn gekomen na een hit van Seattle Seahawks linebacker Bobby Wagner tijdens de 30-23 overwinning op 12 oktober. Eerder dit jaar, nog voor het seizoen, werd Romo aan zijn rug geopereerd en zo heeft hij een hele lijst aan blessures opgebouwd. Romo draagt al langer extra bescherming voor zijn ribben en een plaat voor zijn rug. De volgende wedstrijd van Dallas is op 14 december tegen de Eagles in Philadelphia.

“Pers zal mij toegang tot de HOF ontzeggen”
De toekomst van Marshawn Lynch blijft in het ongewisse, maar de sterspeler van de Seattle Seahawks denkt al wel na over zijn nalatenschap. In een interview met NFL Gameday Morning zie hij dat hij denkt dat er geen buste van hem in Canton zal komen. Door zijn slechte relatie met de pers denkt hij dat een plekje in de Hall of Fame hem niet wordt gegund. Lynch heeft al vier play-off wedstrijden met minimaal 100 rushing yards op zijn naam staan en speelde vorig seizoen één van de indrukwekkendste van zijn generatie. Wanneer Lynch de komende jaren op een hoog niveau blijft presteren zal de kritische pers echter niet meer om hem heen kunnen. Wellicht verstandig dat die jaren ergens anders plaatsvinden dan in Seattle. Tijd voor een frisse start.

Sneeuwpopbouwer vervangt Ngata
Na een gevoelig verlies tegen de San Diego Chargers (34-33) kregen de Baltimore Ravens nog een tik te verwerken. Eerder las je hier al dat defensive tackle Haloti Ngata het vervolg van het reguliere seizoen moet missen omdat hij geschorst is voor het gebruik van verboden middelen. Maar hoe vervang je een sleutelstuk in je defensieve linie die daar al negen jaar staat, vijf maal op rij de Pro Bowl speelde en juist in 2014 zijn beste jaar speelt? Dat gaat je dus niet lukken. De Ravens spelen vanavond om 19:00 uur tegen de Miami Dolphins en staan beiden op een 7-5 record. Ze zijn dus ook beiden onderdeel van de spannende strijd om een wildcard in de AFC. De Ravens moeten dan terugvallen op tweede ronde draftkeuze Timmy Jernigan. Hij vergaarde bekendheid omdat hij de laat op een teammeeting was vanwege het bouwen van een sneeuwpop. En juist deze vrolijke snuiter mag Ngata vervangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen