NFL Update: Kevin Williams naar Saints, Tim Wright terug bij Buccaneers

Door

CHVDoqNWIAAwKrt.jpg-large

Vijfvoudig All-Pro defensive tackle Kevin Williams gaat per aankomend seizoen de gelederen van de New Orleans Saints versterken. Het team en de speler kwamen een één-jarig contract overeen.

Williams, ondertussen 34 jaar oud was afgelopen seizoen verliezend Super Bowl finalist. Voor de Seattle Seahawks kwam hij alle zestien wedstrijden in het reguliere seizoen binnen de lijnen. Hij verving de geblesseerde Brandon Mebane.

Hoewel hij zijn dertiende seizoen in gaat, is de geslepen tackle alles behalve versleten en kan perfect ingepast worden als rotatiespeler. Tot nu toe was Williams goed voor een totaal van 187 wedstrijden, waarvan hij er 179 startte. Verder goed voor liefst 495 tackles, 63 sacks, 68 verdedigde passes, acht geforceerde fumbles en dertien fumble recoveries.

Tim Wright terug op het oude honk

Tight End Tim Wright is terug in Florida. Nog geen jaar geleden werd hij door de Tampa Bay Buccaneers naar de New England Patriots gestuurd, maar die plaatste hem donderdag op waivers. Reden voor de Bucs om hem een dag later te claimen. En dus is hij weer terug.

Begin februari won hij de Super Bowl en was gedurende het seizoen goed voor zes touchdowns. Verder diende hij als blokker voor Rob Gronkowski, waardoor hij meer dan 350 snaps op het veld stond.

Omdat Bill Belichick sinds kort een beroep kan doen op Scott Chandler, was er voor Wright geen ruimte meer in New England.

Mooie lijst met free agents
Dat er dit off-season nog een aantal hoogwaardigheidsbekleders onder de free agents een contract moeten tekenen, betekent dat het grove transfergeweld nog lang niet los gebarsten is en er nog wel het één en ander gaat gebeuren. Enkele namen zijn onder andere: Wes Welker, Steven Jackson, Lance Briggs, Michael Vick, Dwight Freeney en Pierre Thomas.

Maar ook onder de veteranen lopen er genoeg pareltjes rond, die voor sommige teams een belangrijke versterking kunnen zijn. De negen belangrijkste daarvan zijn:

  • Justin Blalock, offensive lineman
  • Tarell Brown, defensive back
  • Red Bryant, defensive lineman
  • Jermaine Gresham, tight end
  • Chris Johnson, running back
  • James Jones, receiver
  • Jake Long, offensive lineman
  • Evan Mathis, offensive lineman
  • Zach Miller, tight end

Voor elk team dat op specifieke posities nog de nodige ervaring kan gebruiken, zullen deze free agents zeker een goede optie zijn.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen