NFL Update: Jordan Reed verzweeg hersenschudding

Door

Washington Redskins v Tampa Bay Buccaneers

Jordan Reed, de 23-jarige tight end van de Washington Redskins, komt met een opmerkelijke bekentenis: hij zou afgelopen seizoen een hersenschudding verzwegen hebben. Reed mistte de laatste zes wedstrijden als gevolg van een hersenschudding die hij opliep in de wedstrijd tegen de Philadelphia Eagles.

Reed zei in Amerikaanse media dat hij afgelopen seizoen een hersenschudding verzwegen heeft, zodat hij kon starten in de wedstrijd tegen de Eagles op 17 november. Toen hij in die wedstrijd een klap te verwerken kreeg tegen het hoofd, maakte hij de blessure enkel maar erger. “Ik denk dat ik een hersenschudding opliep twee weken voor die wedstrijd, maar ik vertelde het niemand”, aldus Reed.

Dit bericht komt in tijden waarin steeds meer ongerustheid groeit in Amerika rond het gevaar van de immens populaire sport voor hoofdblessures. Dat Reed zomaar een hoofdblessure verborgen kon houden voor het medische team van de Redskins is bovendien ook zorgwekkend.

Reed komt net nu met het verhaal, omdat hij lange tijd last bleef hebben van de naweeën van zijn blessure en zich zelfs even zorgen begon te maken dat de symptomen nooit meer weg zouden gaan. “Ik had het lange tijd moeilijk en wist niet of de symptomen nog weg zouden gaan, maar nu zijn ze voorbij”, aldus Reed. Volgens de Washington Times bleef Reed meer dan twee maand lang last hebben van hoofdpijn, misselijkheid en moeite om in slaap te raken.

Strijd om Finley blijft duren
Eerder deze week schreven we al dat tight end Jermichael Finley op bezoek was bij de New England Patriots. Het leek er toen sterk op dat de weg voor de 27-jarige ex-Packersspeler open lag naar Foxborough, aangezien hun grootste concurrent (de Seattle Seahawks) afhaakten. Nu blijkt echter dat er nog andere kapers op de kust zijn.

Finley, die zijn volledige professionele carrière uitkwam voor de Green Bay Packers, komt momenteel terug van een zware nekblessure. Het blijft afwachten of de dokters hem groen licht geven om nog football te spelen, maar ondertussen wordt het rijtje geïnteresseerde teams alsmaar langer. Na eerdere interesse van de Patriots en Packers, tonen volgens Ian Rapoport van NFL Netwerk nu ook de Oakland Raiders interesse. Bovendien zou Finley ook al een bezoek gebracht hebben aan de Pittsburgh Steelers. Voorlopig keurde enkel Finley’s persoonlijke dokter de tight end goed. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Kort nieuws
Michael Vick, de voormalige quarterback van de Philadelphia Eagles die volgend seizoen uitkomt voor de New York Jets, laat weten aan NFL Network dat hij het betreurt dat hij niet aangeduid werd als starting quarterback voor volgend seizoen. De 33-jarige veteraan liet optekenen dat hij gelooft nog een aantal jaren door te kunnen gaan en zich nog steeds goed voelt. Voor komend seizoen heeft hij alleszins een streepje achter op Geno Smith.

Justin Blackmon, de wide receiver van de Jacksonville Jaquars die momenteel geschorst is wegens (herhaaldelijk) gebruik van verboden middelen, moet niet meteen vrezen voor zijn ontslag in Florida. De NFL schorste Blackmon vorig seizoen voor onbepaalde tijd, nadat hij voor de tweede keer op rij betrapt werd. De Jags laten nu weten dat ze de banden met de jonge getalenteerde speler niet willen doorknippen en proberen hem zo te motiveren professionele hulp te zoeken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen