NFL Update: Haden tekent bij, Hardy gearresteerd

Door

Baltimore Ravens v Cleveland Browns

De Cleveland Browns hebben een belangrijk onderdeel van hun defensie voor langere tijd weten vast te leggen. Joe Haden, één van de beste cornerbacks in de NFL, zette gisteren zijn handtekening onder een vijfjarig contract ter waarde van 68 miljoen.

De deal komt een week nadat Richard Sherman de bestbetaalde cornerback van de NFL werd. Net als Sherman is ook Haden onmisbaar voor zijn ploeg, in 2010 koos Cleveland de Florida-alumnus als zevende in de NFL Draft en in die periode is hij een van de meest consistente cornerbacks in de NFL geworden. Sinds 2010 is er geen enkele cornerback die zoveel INTs en pass breakups heeft als Haden. Hij voert de lijst aan met 64 defended passes, Tramon Williams van de Green Bay Packers staat in deze lijst tweede met 55.

De volgende cornerback die nu in aanmerking lijkt te komen voor een contractverlenging is Patrick Peterson van de Arizona Cardinals. Die beweerde maandag nog dat hij “meer waard is dan Sherman” en hoopt ook snel tot een overeenkomst te komen met zijn werkgever.

The Kraken gearresteerd

Slecht nieuws voor Greg Hardy en de Carolina Panthers: Hardy is vannacht gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Hardy zou dinsdagavond zijn vriendin fysiek hebben mishandeld en verbaal hebben bedreigd. Woensdagochtend zal Hardy voor de rechter verschijnen en zal hij de officiële aanklacht te horen krijgen.

Hardy was afgelopen seizoen nog de smaakmaker in de Panthers defensie met vijftien sacks. De partijen kwamen niet tot overeenkomst over een langdurig contract waardoor Carolina de franchise tag gebruikte om zo de sixth-round pick uit 2010 te behouden.

Ondertussen vragen wij ons vooral af of de bewaker in de desbetreffende gevangenis bij het vrijlaten van Hardy “release the Kraken!” zal zeggen:

Bridgewater wilde niet naar Cleveland

Teddy Bridgewater werd afgelopen week als 32ste gekozen in de NFL Draft door de Minnesota Vikings. De Cleveland Browns hadden met de 22ste keuze al Johnny Manziel gekozen, maar na deze pick gonsden er geruchten rond dat de Browns hun kaartje op het laatste moment hadden vervangen, en dat ze in eerste instantie voor Bridgewater wilde gaan.

Hoewel Browns-coach Mike Pettine de berichtgeving afdeed als onzin, kan het best weleens waar zijn gezien de uitspraken van Bridgewater over Cleveland. In de Dan Patrick Show was de ex-Louisville Cardinal duidelijk over zijn voorkeur:

Er was wel een kans dat Cleveland mij zou kiezen, maar ik had mijn zaakwaarnemer al snel duidelijk gemaakt dat ik daar niet wilde spelen. Bij Minnesota heb ik altijd een goed gevoel gehad. Bij elk bezoek had ik dat familiegevoel en ontmoette ik geweldige mensen, dus het voelt heel goed dat ik daar mag spelen.

Waar Manziel volgend seizoen een back-up achter Brian Hoyer zal zijn in Cleveland (volgens eigenaar Jimmy Haslam) zal Bridgewater in Minnesota de strijd aan moeten gaan met Matt Cassel en Christian Ponder.

2014 NFL Draft

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Wietze Willem Mulder 6 jaar ago

    Op deze manier wordt Johnny Manziel wel een afdankertje in Cleveland… Maar de Browns hebben niets te klagen over media-publiciteit!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen