NFL Update: Geno Smith zondag startende QB voor Jets

Door

Jacksonville Jaguars v New York JetsNew York Jets hoofdcoach Rex Ryan heeft gisteren bekend gemaakt dat Geno Smith komende zondag startende quarterback zal zijn in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Buccaneers. De beslissing is mede ingegeven door de schouderblessure van Mark Sanchez en als hij weer fit bevonden wordt kan het zomaar zijn dat Smith het moet doen met een plekje langs de zijlijn. Smith kreeg veel kritiek over zich heen nadat hij tijdens de draft een ongeïnteresseerde, luie en onprofessionele indruk maakte.

Ondanks de negatieve uitstraling van Smith tijdens de draft groeide het vertrouwen van coach Ryan en offensive coordinator Marty Mornhinweg in de maanden na de selectie. Tijdens de oefenwedstrijden maakte de 39ste pick overall echter weinig indruk, maar hij komt er mee weg omdat collega Sanchez het ook niet goed deed. Het is ondertussen wel duidelijk dat de toekomst van coach Ryan ook zal afhangen van de prestaties die de rookie quarterback gaat neerzetten. Bij een aantal slechte uitslagen op rij zou het geduld van eigenaar Woody Johnson wel eens kunnen opraken.

Overig nieuws:

Washington Redskins v Tampa Bay BuccaneersCornerback Champ Bailey speelt vannacht niet mee bij de Denver Broncos, die het opnemen tegen de Baltimore Ravens. In Chris Harris en Dominique Rodgers-Cromartie hebben de Broncos overigens prima back-ups Cornerback Darrelle Revis (foto) neemt het dit weekend met de Buccaneers op tegen zijn oude team, de Jets. Hij zit dit zelf als een groot voordeel en heeft zijn team al veel tips gegeven In tegenstelling tot eerdere geruchten zal rookie EJ Manuel gewoon startende quarterback zijn voor de Buffalo Bills die tegen de Patriots spelen. Tijdens preseason onderging Manuel een ingreep aan zijn knie Of Jaguars QB Blaine Gabbert dit weekend kan spelen wordt waarschijnlijk pas zondag duidelijk. Gabbert heeft een gebroken duim en dus zou Chad Henne wel eens kunnen starten tegen de Chiefs  Tijdens  een feestje van 49ers linebacker Aldon Smith, waar ook voormalig Niners tight end Delanie Walker (nu Titans) was, zou geschoten en gestoken zijn met wapens. Smith zou zo dronken zijn geweest dat hij al schietend vanaf het balkon het feestje beëindigd zou hebben.

Later vandaag lees je in drie delen een uitgebreide preview op Thursday Night Football: Baltimore Ravens @ Denver Broncos

PS: Vergeet je niet mee te doen met de SportAmerika Football Pool? Dit kan nog tot 23:59 vanavond!

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen