NFL Update: Clady verlengt in Denver, Social-Media problemen voor Pouncey’s en Cruz

Door

Denver Broncos v San Diego Chargers

Left tackle Ryan Clady heeft een vijfjarig contract getekend bij de Denver Broncos ten waarde van 52,5 miljoen dollar. Clady speelde vorig jaar onder een éénjarige franchise tag en kreeg dit jaar weer de tag van de Broncos. Dit jaar kwamen beide partijen echter wel tot een meerjarige overeenkomst. Clady (26) liet vorig jaar slechts één sack toe ondanks klachten aan zijn schouder en werd verkozen tot First-Team All-Pro lid en speelde in de Pro Bowl. In zijn nieuwe contract is bepaald dat 33 miljoen dollar gegarandeerd is, alleen Trent Williams van de Washington Redskins verdient als offensive lineman meer gegarandeerd geld dan Clady: hij krijgt 36,7 miljoen.

Social-Media problemen

Zowel Victor Cruz als de gebroeders Pouncey kwamen deze week in het nieuws vanwege hun tweets. Victor Cruz reageerde zoals vele andere atleten niet al te genuanceerd op de uitspraak in de George Zimmerman zaak die afgelopen weekend plaats vond. Cruz verklaarde op twitter het volgende: “Ik begrijp er helemaal niks van, Zimmerman zal het echter nog geen jaar volhouden in de hood.” Een dag later bood Cruz zijn excuses aan en gaf hij aan geleerd te hebben van zijn fouten.

De Pouncey broeders maakten het echter nog bonter, zij verschenen in het nieuws met foto’s waarop zij petjes op hadden met de tekst ‘Free Hernandez’:

Beide Pouncey’s speelden samen met Hernandez bij Florida en waren allebei aanwezig bij een vermeende schietpartij in 2007 waar Hernandez nu weer als verdachte naar boven wordt gehaald. Allebei hebben ze inmiddels hun excuses aangeboden. Het is te hopen dat dit een les zal zijn voor andere spelers om na te denken voor dat ze iets de wereld in gooien.

Contractverlengingen Burnett en Dunlap

Naast Clady waren er nog twee andere contractverlengingen die het noemen waard zijn: Morgan Burnett tekende een vierjarig contract ten waarde van 24,75 miljoen voor de Green Bay Packers. De 24-jarige safety heeft in 32 achtereenvolgende wedstrijden gespeeld en werd door de Packers in de derde ronde van de 2010 draft gekozen.

Ook de Bengals leggen een belangrijk puzzelstuk van hun defensie voor langere tijd vast. Carlos Dunlap tekent een zesjarig contract ter waarde van 40 miljoen dollar in Cincinnati. Dunlap, een 24-jarige defensive end, heeft na drie seizoenen 20 sacks waar van hij er vorig jaar zes had.

Ook leuk om te lezen