NFL Update: Brandon Browner roept ploeggenoten op tegenstanders te blesseren

Door

Chicago Bears v New England Patriots
Cornerback Brandon Browner van de New England Patriots heeft zijn ploeggenoten gevraagd om Earl Thomas en Richard Sherman te blesseren. Beide spelers vielen tijdens de NFC Championship uit met blessures (respectievelijk schouder en elleboog). Volgens Browner moeten zijn ploeggenoten bewust de geblesseerde lichaamsdelen van het duo opzoeken.

“I’m gonna tell my teammates, ‘Go hit that elbow. Go hit that shoulder. Most definitely. Try to break it if you can.’ You’re gonna be my best friend after the game, but I know you want the Super Bowl just as bad as I do.”

De uitspraken vielen niet goed bij K.J. Wright, juist omdat ze gedaan werden door Browner, die vorig seizoen nog bij de Seahawks speelde. Volgens Wright moet het duel fair blijven.

“If you know a player’s injured, you don’t try to rehurt him. You just try to play ball and play hard. But as far as going out there and targeting certain areas, that’s unacceptable and shouldn’t be in football.”

Lynch voorkomt boete op mediadag
Alle journalisten keken tijdens de traditionele mediadag naar Marshawn Lynch. De running back zegt tijdens het seizoen zo min mogelijk tegen de media, maar was verplicht om tijdens de mediadag aanwezig te zijn. Zou Lynch niet komen dan zou hij een boete krijgen van 500.000 dollar.

Om te voorkomen dat hij deze hoge boete kreeg, was Lynch precies 4 minuten en 51 seconden aanwezig. In die tijd kreeg hij 29 vragen, welke hij allemaal beantwoordde met: ‘I’m here so I won’t be fined’. Na minder dan vijf minuten verliet hij het podium weer om zo aan zijn verplichtingen ten opzichte van de NFL voldaan te hebben.

De actie kon op Twitter alvast op veel waardering rekenen van Golden Tate, zijn oud-ploeggenoot en nu actief voor de Detroit Lions

Tate

Brees wil winnaars en geen talenten
Atlanta Falcons v New Orleans Saints
Drew Brees keek na de Pro Bowl terug op het in zijn ogen meest dramatische seizoen in zijn loopbaan. De New Orleans Saints werden gezien als outsider voor de Super Bowl, maar haalden met een record van 7-9 de play-offs niet eens. Na een gesprek met de leiding van de club heeft Brees er echter alle vertrouwen in dat het komend seizoen beter zal gaan.

De Saints namen de afgelopen seizoenen afscheid van een aantal ervaren spelers en hiervoor kwamen talentvolle jonge spelers terug. Het leek er afgelopen jaar echter op dat de jonge ploeg spelers misten die op stonden als het nodig was. Volgens Brees is afgelopen jaar weer duidelijk geworden dat je er met alleen talent niet komt.

“I hate the word ‘talent.’ I hate it. Some of the best players I ever played with, or best teammates I ever played with, that wasn’t their best quality. Everybody’s talented. Their best quality was their work ethic, their leadership ability, their ability to fight through adversity, toughness, reliability. Those are the things I most value.”

Vader Brady: ‘Loopbaan Tom bij Patriots eindigt slecht’
De loopbaan van Tom Brady bij de Patriots gaat slecht aflopen. Dat is volle overtuiging van Tom Brady Sr, de vader van de toekomstige Hall of Famer. De oude Brady heeft er weinig vertrouwen in dat de loopbaan van zijn zoon op een mooie manier eindigt. “Ik weet wat Tom wil, en dat is blijven spelen tot hij zeventig is. En de NFL is een koude, harde wereld. Je zou willen dat het een familie is, maar dat kan niet.”

Brady staat nog drie jaar onder contract en zo lang hij het niveau heeft om zijn ploeg naar de Super Bowl te leiden zullen de Patriots graag met hun sterspeler doorgaan. Maar Brady heeft afgelopen december zijn contract aangepast, zodat de Patriots iets meer ruimte hebben om een goede ploeg rond hem te houden. Het contract geeft de club echter ook de mogelijkheid om iets makkelijker afscheid te nemen van hun quarterback. Aan het einde van zijn contract is Brady 40 jaar, en heeft er dus nog maar dertig te gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen