NFL Update: Bowe blijft een Kansas City Chief

Door

Kansas City Chiefs v Pittsburgh Steelers

Dwayne Bowe blijft ook de komende vijf jaar in Kansas City. Dat maakte het team gistermiddag bekend. Bowe (28) beleefde zijn doorbraak in 2010 toen hij vijftien touchdowns en 72 receptions had. De afgelopen twee jaar is de productie minder geworden, al valt dit te verwijten aan het ontbreken van een goede quarterback in Kansas City.

Nu hoopt Kansas City dat het met het behouden van Bowe een offense heeft die kan meedoen in de AFC West, met Smith als quarterback, Charles als runningback en Bowe als startende receiver zien de kansen er voor de Chiefs al een stuk beter uit.

Naast het behouden van Bowe werd ook het contract van punter Dustin Colquitt verlengd, de 30-jarige punter tekent een vijfjarig contract ter waarde van 18,75 miljoen dollar: dit maakt hem de bestbetaalde punter in de NFL. Tot slot werd de franchise tag geplaatst op left tackle Branden Albert en hiermee hebben de Chiefs hun belangrijkste spelers weten te behouden voor het aankomende seizoen.

Jeff Saturday

Center Jeff Saturday zal donderdag officieel de NFL verlaten en zal dit doen als een Indianapolis Colt. Saturday was veertien jaar geleden een undrafted free agent maar zou furore maken als center van de Colts. Vorig jaar speelde hij nog één seizoen voor de Green Bay Packers voordat hij aankondigde te stoppen met football.

Saturday is trots op het feit dat hij als Colt uit het spelletje mag stappen en zei over de stad nog het volgende: ‘We hebben de stad een ware transformatie zien ondergaan, van een basketbal- en een autosportstad naar een ware footballstad. Ik ben trots op het feit dat ik daar een onderdeel van ben geweest’

Franchise Tag

Naast het feit dat de Kansas City Chiefs hun franchise tag gebruikte voor Branden Albert hebben op de laatste dag ook twee andere teams besloten om dit middel te gebruiken. De Miami Dolphins hebben de franchise tag gebruikt voor DT Randy Starks terwijl de Cowboys het hebben gebruikt voor linebacker Anthony Spencer.

In totaal hebben dit offseason maar acht teams er gebruik van gemaakt, de andere vijf zijn: Buffalo (S Jairus Byrd), Cincinnati (DE Michael Johnson), Indianapolis (P Pat McAfee), Chicago (DT Henry Melton) en Denver (OT Ryan Clady).

Ook leuk om te lezen