NFL Update: 49ers nemen afscheid van Candlestick

Door

Atlanta Falcons v San Francisco 49ers

De San Francisco 49ers hebben gisteren officieel afscheid genomen van Candlestick Park. Het stadion werd in 1960 gebouwd en werd destijds enkel gebruikt door de San Francisco Giants, vanaf 1971 werd het stadion ook door de 49ers voor het spelen van football gebruikt.

De Giants verlieten het stadion in 2000 voor AT&T Park en aankomend seizoen zullen de 49ers ook naar een nieuw onderkomen vertrekken: Levi Stadium. Dit alles omdat Candlestick verouderd was, iets wat in 2011 wel bleek toen tot tweemaal toe de stroom in het stadion uitviel tijdens een Monday Night Football wedstrijd.

Om afscheid te nemen van het stadion waren er veel grootheden uit het verleden opgetrommeld om een potje flag-football te spelen, en niemand minder dan Joe Montana gooide de beslissende touchdown.

Whitner steunt Josh Gordon

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Browns-receiver Josh Gordon voor een jaar wordt geschorst voor het gebruik van verboden middelen. Daarnaast werd hij twee weken geleden opgepakt voor het rijden onder invloed, maar volgens Browns-safety Josh Whitner moeten de Browns geen afscheid nemen van Gordon:

“Het is een grote klap voor ons team, maar we moeten hem als teamgenoot blijven steunen. Mensen roepen nu het team op om afscheid van hem te nemen, maar dat is niet juist. We moeten hem nu steunen, hij is 23 en jong en maakt net als iedereen fouten. En dus moet niet één persoon hem helpen, maar het hele team, van de coaches en spelers tot en met de directeuren, iedereen moet hem bijstaan.”

Ondertussen reageerde Joe Haden op het andere nieuws uit Cleveland: “LeBron is zo goed dat hij de Cavaliers snel een titel kan brengen, dus wij moeten als Browns nu nog meer tempo erachter zetten om de Super Bowl te pakken. Ik en Manziel kunnen veel teweeg gaan brengen hier dus het gaat een mooi gevecht worden. En wie weet wil LeBron ons wel een handje helpen, hij is de enige sporter aan wie ik mijn nummer wel af zou willen staan.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen