NFL Rookie Report – Week 1

Door

NFL-Draft-Football-4

De week begon met een interessante matchup tussen twee rookies. Het was voor het eerste keer ooit dat de eerste twee quarterback picks in de NFL Draft het in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar op namen. Dat waren echter niet de enige rookies met hoge verwachtingen die in actie kwamen. Hieronder een overzicht van de vijf beste rookies van week 1 van de NFL.

Marcus Mariota

Marcus Mariota was de grote winnaar in de ‘Clash of the Rookie QBs’. Hij gooide vier touchdowns in zijn eerste wedstrijd, iets wat al sinds 1961 was gebeurt. Jameis Winston was daarentegen niet in staat om hetzelde succes te bereiken. De oud quarterback van de Florida Seminoles bleef in dezelfde vorm als in de verloren halve finale van de College Playoffs. Opmerkelijk is dat ook die wedstrijd tegen Mariota was. Mariota werd gekozen tot de speler van de week van de AFC en is de grote favoriet voor de Pepsi Rookie of the Week.

Mitch Morse

Voorafgaand aan de NFL Draft had Mitch Morse volgens experts een redelijke kans om starter te worden van een NFL team na enkele seizoenen. De center van de Kansas City Chiefs werd in de tweede ronde gekozen en tot de verbazing van velen werd hij als starter benoemd voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Die verbazing blijkt onterecht, want op basis van statistieken van ProFootballFocus was Mitch Morse de best presterende center van de NFL in de eerste week van het seizoen. Hij zal dan wel tegen een matig team gespeeld hebben zou je zeggen, maar niet is minder waar. Morse moest het namelijk de hele wedstrijd op nemen tegen de meedogenloze verdediging van de Houston Texans, en als je Vince Wilfork een hele wedstrijd uit kan schakelen dan verdien je een hoge plek in de rookie rankings.

Leonard Williams

Leonard Williams is volgens velen de beste verdedigende atleet in deze rookie class. Leonard zelf gaf na de eerste week toe dat hij niet in de beste conditie van zijn leven is, en dat hij de eerste wedstrijd in de NFL fysiek zwaar vond. Coach Todd Bowles gaf aan dat het waarschijnlijk meer lag aan zijn nervositeit dan wat anders. Wel is het zo dat de Jets goed hebben kunnen profiteren van zijn spel in de wedstrijd, en dat we nog meer van hem kunnen verwachten.

Randy Gregory

De blessure van Randy Gregory zadelt de Dallas Cowboys met een groot probleem op. Het verliezen van Gregory in de pass rush is misschien nog wel erger dan het verliezen van Dez Bryant aan een blessure, want zonder hem en de geschorste Greg Hardy lijkt de pass rush nergens op. Dat een rookie speler zo’n grote impact kan hebben in zo’n korte periode zegt iets over zijn talent, en het is dus echt een aderlating dat de Cowboys hem vier tot zes weken kwijt zijn.

Ronald Darby

Buffalo Bills cornerback Ronald Darby is snel, dat wisten we al. Dat Ronald Darby ook in staat was om de angstaanjagende aanval van de Indianapolis Colts tegen te houden wisten we nog niet. Darby mocht in de wedstrijd spelen door de blessure van de startende cornerback Leodis McKelvin, en die maakt zich stiekem best zorgen. Maar Darby ziet zelf wel verbeterpunten na zijn eerste wedstrijd. Hij vindt het nog lastig om te wennen aan de ‘schone’ manier van verdedigen die in de NFL nodig is, en hij weet dat hij beter op zijn vochtgehalte moet gaan letten. Hij heeft in ieder geval reden genoeg om tevreden te zijn met zijn eerste week in de NFL.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen