NFL Recap: Week 1

Door

New England Patriots v Buffalo Bills

De New England Patriots ontsnappen bij debutant EJ Manuel en de Buffalo Bills, Geno Smith wint zijn eerste partij als starter bij de New York Jets en Lions beslissen een touchdown bonanza in Detroit in hun voordeel. De Miami Dolphins gaan makkelijk voor de Cleveland Browns en fieldgoals Bironas loodsen de Titans langs Pittsburgh.

New England Patriots @ Buffalo Bills: 23-21

Na een rumoerig off-season, was de wedstrijd tegen Buffalo geen lekkere binnenkomer voor Bill Belichick & Co. De Bills vormden vorig seizoen een lastige horde voor de Patriots, maar met een receiving corps zonder Welker, Hernandez en Gronkowski leek het opnieuw een zware opgave te worden voor New England. Een touchdown van Julian Edelman en een fieldgoal van Stephen Gostkowski zorgden voor een voorsprong voor de Pats. Een fumble van Ridley werd door Da’Norris Searcy gepromoveerd naar een 74-yard touchdown return: 10-7. Edelman scoorde zijn tweede TD van de wedstrijd, maar touchdown passes van rookie quarterback EJ Manuel voor en na rust zorgden voor een 17-21 voorsprong voor de Bills. Stephen Gostkowski bracht met een fieldgoal de stand terug naar 20-21. De Patriots speelden de wedstrijd slim uit door vlak voor tijd Gostkowski de winnende fieldgoal te laten maken.

Tennessee Titans @ Pittsburgh Steelers: 16-9
De aftrap was nog niet genomen of de Steelers stonden al op voorsprong. Kickreturner Darius Reynaud gaf bij het vangen van de kickoff een safety op door uit en in de endzone te stappen. Quarterbacks Jake Locker en Ben Roethlisberger moeten zich dit seizoen toch echt gaan bewijzen voor hun ploeg, maar hadden zichtbaar moeite om hun ploegen te laten scoren. Dankzij fieldgoals van Rob Bironas en een touchdown van Jackie Battle liepen de Titans voor rust uit naar een 13-2 voorsprong. De Steelers deden nog wat terug met een touchdown van Jerricho Cotchery, maar daarvoor had Bironas met een derde fieldgoal de zege al veilig gesteld.

Minnesota @ Detroit: 24-34

‘Geef Peterson de bal, dan komt het wel goed’, moet Christian Ponder gedacht hebben.  De runningback van de Vikings sprintte bij zijn eerste handoff 78-yards naar de endzone van de Detroit Lions voor een TD. De Lions bleven in de race door twee fieldgoals (en zagen twee touchdowns afgekeurd worden), maar AP zorgde opnieuw voor een TD voor de Vikings. Joique Bell bracht de stand terug naar 14-13. In het derde kwart zag Detroit opnieuw een touchdown afgekeurd worden, maar even later scoorde Joique Bell opnieuw een TD: 14-20. Een fieldgoal van Walsh bracht de stand nog op 17-20, maar Reggie Bush rende daarna 77 yards naar een volgende touchdown voor de Lions. Adrian Peterson bracht met zijn derde touchdown de stand terug tot 24-27. Een touchdown van Joseph Fauria bracht het verschil tot tien punten in het voordeel van Detroit: 24-34

Miami @ Cleveland: 23-10
Een eerste verliespartij en al drie interceptions op de teller voor Brandon Weeden in de season opener. Het zijn geen goede signalen voor de Cleveland Browns. De Dolphins, die dit offseason flink uitpakten met aankopen en een sterke draft, kwamen via twee fieldgoals van kicker Caleb Sturgis op voorsprong. Vlak voor rust en, na zijn derde interception, vond Brandon Weeden Jordan Cameron, die met een touchdown de Browns op voorsprong zette. Halverwege het derde kwart stelde de Dolphins orde op zaken. Ryan Tannehill, die overigens ook een interception gooide, vond Brian Hartline voor een 34-yard touchdown. Billy Cundiff maakte nog een fieldgoal voor de geplaagde Browns, maar Miami wist via een touchdown van Daniel Thomas en een fieldgoal van Sturgis de zege binnen te halen.

Tampa @ Jets: 17-18
De terugkeer van Darelle Revis in New York liep slecht af voor zijn nieuwe ploeg, de Tampa Bay Buccaneers. Een blunder van quarterback Josh Freeman leidde al vroeg tot een safety voor de Jets. De Bucs namen echter weer de leiding via Mike Williams, die een touchdown pass van Freeman ving. De Jets deden wat terug via een fieldgoal van Nick Folk, maar sophomore runningback Doug Martin zette nog een touchdown voor de Bucs op het scorebord. Vlak voor rust deed rookie quarterback Geno Smith van zich spreken. Hij gooide een touchdownpass naar Kellen Winslow: 14-12. Beide ploegen scoorden in de tweede helft nog via een fieldgoal, maar de Jets dankten hun overwinning toch aan Smith. De jonge quarterback rushte langs de lijn naar voren, maar kreeg buiten de lijnen nog een duw. Via de daaropvolgende penalty kon de fieldgoal unit van de Jets opnieuw in stelling worden gebracht en trapte Nick Folk de winnende tussen de palen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. P MacR 7 jaar ago

    Uhh, een pick-six is een interception die wordt ge-returned voor een Touchdown. Bij Cleveland-Miami waren er wel 4 picks, maar geen enkele pick-six. Even aanpassen dat verhaaltje dus.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen