NFL Recap: Spek en Bonen

Door

New Orleans Saints v Tampa Bay Buccaneers

Met het leeuwendeel van de play-offplaatsen al vergeven ging een groot gedeelte van de vroege wedstrijden op de zondagavond om spek en bonen. De Chiefs, Chargers, Ravens en Texans mochten nog uitmaken wie de laatste wild-cardplek in de AFC mocht opeisen. Het resultaat van die wedstrijden lees je zo op SportAmerika. In deze recap een verslag van de overige wedstrijden, waar soms heel weinig en soms heel veel te beleven was. Reservespelers die alvast knokken voor een plekje op het roster van volgend jaar, franchise records, een goede plek in de draft, het zat er allemaal in. Een overzicht.

First Down
Wellicht het meest interessant was de strijd om de nummer één pick in de aankomende draft. De Tampa Bay Buccaneers (2-14) hoefden slechts te verliezen om die binnen te slepen en tegen de New Orleans Saints (7-9) hoeft dat normaal geen probleem te zijn. Het leek er echter lang op dat de Buccaneers met een overwinning aan de haal gingen. Een late touchdown en safety van de Saints hielp de Buccaneers echter alsnog naar de nummer één pick in de draft. Drew Brees leek een groot deel van de wedstrijd niet aanwezig bij de Saints. De quarterback gooide drie intercepties, maar gooide in het vierde kwart wel de beslissende touchdown naar Marques Colston voor een 36 yard touchdown.

Ondertussen deden de Titans (2-14) wat van hen verwacht werd: verliezen van de Indianapolis Colts (11-5). Het mocht echter door het verlies van de Bucs niet meer baten. De Colts konden wel een opsteker gebruiken na de afgang tegen de Cowboys van vorige week. Andrew Luck speelde degelijk met 160 yards en twee touchdowns, maar de aanval over de grond liep nog steeds niet zoals gewenst. De Colts kunnen zich nu gaan focussen op de play-offs, waarin ze mogen aantreden in de wild-card round.

Andrew Luck noteerde nog een hoogtepuntje door niemand minder dan Peyton Manning uit de boeken te gooien. Met zijn 160 yards gooide hij een franchise-record 4.761 yards in één seizoen.

Third and Long
– De Dallas Cowboys (12-4) hebben de NFC East al binnen, maar mochten nog een potje spelen tegen de Washington Redskins (4-12). In Washington lieten Tony Romo en DeMarco Murray geen spaan heel van RG3 & Co. In Washington werd het mede dankzij hen 44-17 in het voordeel van de Cowboys. Tony Romo gooide voor 299 yards, twee touchdowns en een intercepties. Murray rende voor exact 100 yards en een touchdown uit 20 pogingen.

Er bestaat nog een minuscule kans dat de Cowboys de nummer één positie in de NFC pakken. Een gelijkspel tussen de Packers en de Lions lijkt echter uitgesloten.

– De New England Patriots (12-4) hebben de nummer één positie in de AFC al binnen en konden het dus rustig aan doen. Julius Edelman en Rob Gronkowski kregen een hele wedstrijd rust, Tom Brady speelde slechts twee kwarten. De Buffalo Bills (8-8) mochten daardoor voor het eerst in dertien wedstrijden in New England een overwinning opeisen. Brady gooide in zijn twee kwarten 8/16 voor 80 yards, zijn vervanger Jimmy Garoppolo gooide 90 yards uit 10/17 pogingen. Kyle Orton gooide voor 176 yards en een touchdown.

– In de wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles (10-6) @ New York Giants (6-10) was een prima pot die eindigde in een 34-26 eindstand. Er gebeurde weinig interessants, behalve dan dat Odell Beckham Jr. zijn claim op de rookie of the year award nog eens aanstipte. De jonge wide receiver maakten enkele weken geleden deze catch en speelde nu opnieuw voor 185 yards uit 12 catches, waaronder één voor een touchdown over 63 yards.

– De New York Jets (4-12) en de Miami Dolphins (8-8) maakten er nog een aardige partij van in een wedstrijd waar echt niks te halen viel. In Miami werd het 37-24 in het voordeel van de Jets, mede door drie touchdown passes van Geno Smith.

– De Chicago Bears (5-11) konden niet veel klaarspelen tegen de Minnesota Vikings (7-9). In Minnesota speelde Teddy Bridgewater een aardige wedstrijd waardoor aan het einde van het vierde kwart 9-13 op het scorebord stond. De Bears kwamen niet verder dan drie field-goals, de Vikings kwamen tot één touchdown door een pass van Bridgewater op Adam Thielen.

Extra Point
In Minnesota houden ze, net als overal, van cheerleaders. In Minnesota houden ze echter ook van Vikingen, en dan krijg je dit:

Flinke hit op Geno Smith

Lamar Miller pakte 97 yards en een touchdown in één run

Teddy kan zelfs (een soort van) tacklen

‘The Robot’ is terug van weggeweest

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen