Chiefs rennen Seahawks eruit

Door

Seattle Seahawks v Kansas City Chiefs

Acht ‘vroege’ wedstrijden in de NFL vanavond, een avond waarin Jamaal Charles de verdediging van Seattle ontmaskerde en waarin defensive end J.J. Watt opnieuw een touchdown ving. Hieronder de samenvattingen van Seahawks – Chiefs, 49ers – Giants, Falcons – Panthers en Texans – Browns. De overige vier wedstrijden, waaronder de Denver Broncos tegen de St. Louis Rams, vindt je hier.

First Down
Zowel de Seattle Seahawks (6-4) als de Kansas City Chiefs (7-3) maken jacht op de leiders in hun divisies. Beiden hebben eerder wedstrijden laten liggen en moeten nu winnen om nog respectievelijk Arizona en Denver in te kunnen halen. Een andere gelijkenis tussen beide teams is het enorm luide stadion waar ze spelen. Tussen de supporters is het al enkele stuivertje wisselen om de titel ‘luidste stadiumpubliek in de NFL’. De supporters van Kansas City hadden ook dit keer weer hun stem bij zich en hielpen de Chiefs naar een 20-24 overwinning.

In de eerste helft schoten de Chiefs uit de startblokken. Running back Jamaal Charles sneed als een mes door de defense van Seattle en zorgde zo voor twee touchdowns. Seattle wist echter door een touchdown en twee field-goals in de buurt te blijven, waardoor beide teams met een 13-14 stand de rust in gingen.

In de tweede helft leek Seattle het initiatief over te nemen. Russell Wilson en Marshawn Lynch brachten de Seahawks naar een voorsprong, maar Jamaal Charles antwoordde snel waardoor de stand weer op 20-24 kwam. De Seahawks kwamen vervolgens dichtbij een touchdown, maar op een 4th-and-goal hielden de Chiefs stand.

De Seahawks kwamen er vervolgens niet meer aan te pas, eindstand: 20-24. Wilson speelde goed met 128 passing en 78 rushing yards en ook Marshawn Lynch was met 124 yards waardevol voor Seattle. Hun defense kon echter niet op tegen Jamaal Charles die 154 rushing yards en twee touchdowns noteerde.

Third and Long
– De San Francisco 49ers (5-4) staan er ondanks hun winning record niet al te best voor in de NFC West. Zowel Seattle als Arizona rennen voor hen uit en een winst op de New York Giants (3-6) was dan ook een must. In New York werd het 16-10 in het voordeel van de 49ers. Beide teams blonken uit in middelmatigheid. Eli Manning gooide vijf (!) intercepties, maar San Francisco kon daar maar nauwelijks van profiteren.

– In de NFC South strijden alle teams met een losing record. De Atlanta Falcons (3-6) en de Carolina Panthers (3-6) vechten om een iets stabielere tweede plaats en een kans op de playoffs. In Charlotte werd het 19-17 in het voordeel van de Falcons. De Panthers kregen in het vierde kwart tot twee keer toe de kans de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Een eerste field-goal poging van Gano werd gemist vanaf 46 yards. Een tweede poging van 63 yards werd geblokt.

– De Houston Texans (4-5) proberen in de AFC South druk te houden op de Indianapolis Colts terwijl de Cleveland Browns (6-3) proberen de Cincinnati Bengals achter zich te houden. In Cleveland werd het 23-7 voor de Texans, waar J.J. Watt opnieuw uitblinker was. De defensive end ving opnieuw een touchdown. Brian Hoyer gooide 330 yards voor de Browns, maar kwam niet verder dan een touchdown en een interceptie.

Extra Point
Wordt J.J. Watt de eerste defensieve speler in 28 jaar die de MVP-titel binnensleept? Pakte opnieuw een touchdown, en hoe:

Larry Donell maakt een prachtige catch voor de Giants

J.J. Watt is overigens ook niet foutloos

Giants proberen een onside kick, en krijgen de bal

Knokken bij de Falcons en de Panthers

O, Eli…

Gelukkig gingen er ook nog wat dingen goed voor New York:

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sven 5 jaar ago

    Volgens mij bedoel je steeds Arizona en niet Carolina 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen