Trick plays Rams doen Seahawks de das om

Door

Seattle Seahawks v St. Louis Rams

Weer een drukke vroege zondagavond in de NFL met maar liefst negen wedstrijden op het programma. Hieronder volgt een recap van de wedstrijd van de huidige kampioen Seattle tegen de St. Louis Rams. Verder ook de Saints tegen de Lions, de Packers tegen de Panthers en de Vikings tegen de Bills. De overige wedstrijden, waaronder de Bengals tegen de Colts, vindt je hier.

First Down

De Seattle Seahawks (3-2) waren deze week al flink in het nieuws door de trade van Percy Harvin. De wide receiver werd met de Jets geruild voor een draftpick omdat hij onhandelbaar was in het team van Pete Caroll. In St. Louis leken de Seahawks zonder Harvin hard onderuit te gaan tegen de Rams (1-4), na een comeback onder leiding van Russel Wilson

De Seahawks kwamen nog op een 3-0 voorsprong, maar waren daarna in de eerste helft niet opgewassen tegen de Rams. De aanval van de Rams sneed als een mes door boter en de defense, die tot vanavond nog maar één sack wist te noteren, wist Russel Wilson diverse keren tegen de grond te krijgen. Hoogtepunt was wellicht wel deze trick play op een punt van de Seahawks.

In de tweede helft bracht Russel Wilson zelf de Seahawks weer in de buurt van de Rams. Eenmaal door een run en eenmaal door een pass of 19 yards naar Cooper Helfet. De daarop volgende tweepuntsconversie mislukte, waardoor de stand bleef steken op 19-21. In de daaropvolgende drives wisten zowel de Rams als de Seahawks te scoren, waardoor de stand ruim vier minuten voor tijd uitkwam op 26-28.

Toen was het weer aan de special teams van de Rams. Op 4th down fakete zij de punt en wisten alsnog de 1st down te behalen en de wedstrijd te beslissen.

Austin Davis gooide voor 152 yards en twee touchdowns (18/21). Russel Wilson gooide voor 313 yards en twee touchdowns (23/36) en rende ook nog eens voor 106 yards en een touchdown.

Third and Long

– Een bloedstollend einde tussen de Minnesota Vikings (2-4) en de Buffalo Bills (3-3). De Vikings stonden de hele tweede helft voor, maar in de allerlaatste seconden kregen de Bills nog een kans op een winnende touchdown. Kyle Orton gooide met nog vijf seconden op de klok naar Watkins (122 yards, twee touchdowns) voor de 16-17 overwinning.

– De Green Bay Packers (4-2) hadden geen kind aan de Carolina Panthers (3-2-1). Na de eerste helft stond het 3-28 in het voordeel van de cheeseheads, mede dankzij twee passes van Aardon Rodgers op Cobb en Nelson. In de tweede helft gingen de Packers vrolijk door en beslisten de wedstrijd op 17-38. Rodgers gooide drie touchdowns en 255 yards.

– De New Orleans Saints (2-3) leken in Detroit te sterk voor de Lions (4-2). Twee late touchdowns bracht de Lions echter op 23-24 met minder dan twee minuten te gaan. Drew Brees wist de Saints in de daarop volgende drive niet meer in de buurt van de end zone te krijgen.

Extra Point

Een snelle touchdown van Aaron Rodgers op Jordy Nelson

Nog een keer de trick play van de Rams, omdat hij zo mooi was:

First Down voor Aaron Rodgers

Randall Cobb loves ketchup

Knappe catch van Cooper Helfet voor zijn eerste career touchdown

Ook leuk om te lezen