NFL Power Rankings – Week 9

Door

Jacksonville Jaguars v Denver Broncos

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Kansas City Chiefs (9-0): Een reguliere overwinning. Ploeg speelt gedegen en is als eerste verzekerd van een positief winst – verlies resultaat.
2. (2) Denver Broncos (7-1): Het grootste nieuws deze week was de hartinfarct van coach Fox. Hij zal vervangen worden door Del Rio de komende weken.
3. (8) New England Patriots (7-2): De aanval liep eindelijk als een geoliede machine. Met 55 punten als resultaat. Zelf 31 tegen krijgen door een matige Pittsbugh aanval is daarentegen slecht te noemen. Iets om aan te werken in de bye week.
4. (3) Seattle Seahawks (8-1): Weer een slechte wedstrijd van de mannen uit Seattle. Winnen in OT na 21 punten achterstand tegen het laaggeplaatste Tampa Bay en dat nog wel in eigen huis wat een onneembare vesting heet te zijn.

Indianapolis Colts v Houston Texans

5. (7) Indianapolis Colts (6-2): Ploeg had het zwaar tegen de trigger happy aanval van Houston. Uiteindelijk wist QB Andrew Luck een overwinning uit het vuur te slepen. Met dank aan de kicker van Houston.
6. (5) San Francisco 49’ers (6-2): Na een weekje bijkomen van de wedstrijd in Londen en trainen wacht zondag Carolina. Een mooie testcase om te zien waar de aanval momenteel staat tegen een van de top D’s van de NFL.
7. (4) New Orleans Saints (6-2): Wie zag het verlies tegen de Jets aankomen? Kwam hard aan in New Orleans. Ook bij de redactie van SportAm, met een zevende plaats als gevolg.
8. (6) Cincinnati Bengals (6-3): Na de magistrale partij tegen de Jets ging de ploeg onderuit tegen de bully’s uit Miami. Ploeg moet volwassen worden en dan met name QB Andy Dalton.
9. (10) Detroit Lions (5-3): Volgende week de showdown tegen de Bears voor de (tijdelijke?) suprematie in de NFC North.

Chicago Bears v Green Bay Packers

10. (11) Chicago Bears (5-3): Onverwachte overwinning op en in Green Bay. Als Cutler straks weer van de partij is, is een play off plaats niet onmogelijk.
11. (13) Carolina Panthers (5-3): Met een uitstekende D kun je ver komen. Dat bewijst Carolina week na week. Ook deze week kreeg de ploeg maar 10 punten tegen. Volgende week een mooie test case als ze op bezoek gaan in San Fransisco.
12. (9) Green Bay Packers (5-3): Eerlijk is eerlijk. Ik had al een overwinning voor de kaaskoppen opgeschreven. Thuis verliezen van Chicago komt hard aan op Lambeau Field. Het verlies van Rodgers nog harder. Met Seneca Wallace aan het roer is de ploeg 50% minder, en zullen ze de NFC North niet winnen.
13. (15) New York Jets (5-4): Na het debacle van vorige week, nu een zwaar bevochten overwinning op Brees en zijn mannen. Onbegrijpelijke metamorfose van de ploeg uit New York.
14. (14) Dallas Cowboys (5-4): Met moeite winnen in Minnesota. Als je hoger in deze ranking wil komen moet je de zwakke broeders toch echt oprollen.

Cincinnati Bengals v Miami Dolphins

15. (17) Miami Dolphins (4-4): De overwinning was hard nodig. Het schandaal dat zich de laatste dagen over ons uitrolde kunnen de Fins missen als kiespijn. Gelukkig voor de ploeg spelen ze uit tegen Tampa Bay. Wel onder het microscopische vergrootglas dat Monday Night Football heet.
16. (12) San Diego Chargers (4-4): Net als je denkt: nu stoten de Chargers door naar boven volgt er een verlies. Geen peil op te trekken dus.
17. (19) Cleveland Browns (4-5): De keuze voor Jason Campbell lijkt goed uit te pakken. Mooie overwinning op de regerend kampioen uit Baltimore. Solide ploeg.
18. (20) Tennessee Titans (4-4): In een boeiende wedstrijd waarin je QB slecht speelt is het oudgediende Chris Johnson die de overwinning veilig stelde.
19. (21) Arizona Cardinals (4-4): Een bye week is altijd fijn in de woestijn.

Philadelphia Eagles v Oakland Raiders

20. (23) Philadelphia Eagles (4-5): Nick Foles evenaarde het record van Peyton door ook 7 TD passes te gooien tegen Oakland. En nog is hij niet de onbetwiste QB van de Eagles.
21. (16) Baltimore Ravens (3-5): Baltimore gaat de play offs niet halen. There, I said it! De ploeg heeft te veel gaten in de verdediging. Flacco heeft een mooi contract maar geen goede medespelers, en dan wordt winnen lastig.
22. (22) Oakland Raiders (3-5): Aanval is oke, de verdediging zo lek als een mandje. Tja, dan is winnen, zelfs tegen de Eagles lastig.
23. (24) Washington Redskins (3-5): Mooie overwinning op de Chargers. Ploeg lijkt de weg naar boven gevonden te hebben in deze rankings.
24. (27) St. Louis Rams (3-6): Zac Stacy is de revelatie van de Rams. De rookie laat mooie resultaten optekenen. Deze week meer dan 100 rushing yards en 2 TD’s. Nu nog winnen.
25. (18) Buffalo Bills (3-6): C.J. Spiller? Juist C.J. Spiller. Het hele jaar niet gezien en dan opeens 114 rushing yards noteren. Klein lichtpuntje in het donkere Buffalo.
26. (25) Atlanta Falcons (2-6): Aan één goede receiver (Gonzalez) hebben Matt Ryan en de Falcons niet genoeg. Ik schat ze hoger in dan Tampa Bay dus zondag winnen van de Seahawks moet kunnen.
27. (26) Pittsburgh Steelers (2-6): Meeste punten tegen in het bestaan van de franchise. Geen wonder dat de gezichten op onweer stonden tijdens en na de wedstrijd. Het komt niet meer goed in de Steel City dit jaar.

Indianapolis Colts v Houston Texans

28. (28) Houstan Texans (2-6): Niet een maar twee coaches belanden in het ziekenhuis. Kubiak van de Texans werd in de rust naar het ziekenhuis vervoerd. Dat tezamen met het verlies van Arian Foster deed de ploeg geen goed.
29. (29) New York Giants (2-6): Zondag komt Oakland op bezoek. Benieuwd wat de bye week heeft opgeleverd voor de G-men.
30. (30) Minnesota Vikings (1-7): Ze gaven Dalles goed partij. Winnen zat er helaas niet in.
31. (31) Tampa Bay Buccaneers (0-8): Bijna waren de Bucs van de hatelijke nul af. Close but no cigar. Uithuilen en maandag opnieuw proberen.
32. (32) Jacksonville Jaguars (0-8): Justin Blackmon zien we dit jaar niet meer terug en dat was nou net het enige lichtpuntje uit het spel van de Jags.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen