NFL Power Rankings – Week 8

Door

Cleveland Browns v Kansas City Chiefs

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van vorige week.

1. (1) Kansas City Chiefs (8-0): Door een mooie overwinning op Cleveland behoudt de ploeg uit Kansas City de ongeslagen status.

2. (2) Denver Broncos (7-1): Oei, 3 intercepties en veel punten tegen. De eerste scheurtjes worden zichtbaar. Het is dat de ploeg aanvallend zo ontzettend sterk is anders hadden we een tweede verlies partij kunnen optekenen.

3. (3) Seattle Seahawks (7-1): Je verdediging is je beste wapen. Zeven sacks en maar 14 punten scoren tegen St. Louis. Het was genoeg voor een overwinning.

4. (4) New Orleans Saints (6-1): Jimmy Graham ving drie keer een bal. Twee daarvan waren een TD. Neem daarbij Kenny Stills en een weergaloze Drew Brees dan weet de oplettende lezer genoeg. Overwinning Saints.

5. (5) San Francisco 49’ers (6-2): Een lange terugreis is altijd lekkerder als je gewonnen hebt. Geen verrassing tegen de Jags natuurlijk.

New York Jets v Cincinnati Bengals

6. (7) Cincinnati Bengals (6-2): Marvin Jones?. Yeah right, Marvin Jones! Welkom to the big show. Met hem en A.J.Green hebben de Bengals goud op de WR positie.

7. (6) Indianapolis Colts (5-2): Ploeg zakt een plaats ten koste van Cincy. Komende zondag tegen de Texans mogen ze na een bye week weer aan de bak.

8. (8) New England Patriots (6-2): Slecht spelen en toch winnen. ‘Nough said.

9. (9) Green Bay Packers (5-2): Aaron Rodgers is een geweldenaar. Zonder drie belangrijke wapens winnen, schrijven we volledig aan hem toe.

10. (13) Detroit Lions (5-3): Calvin Johnson aka Megatron was ongrijpbaar voor de Dallas D. 14 uit 16 met 329 yards en een TD. In een woord: MEGA! De ‘spike’ TD van Stafford briljant!

11. (10) Chicago Bears (4-3): Even een weekje rust voor Chicago en dat konden ze wel gebruiken met alle blessures.

12. (12) San Diego Chargers (4-3): Zal Philip Rivers de afgelopen week weer de chemistry hebben hervonden met zijn wideouts?

13. (18) Carolina Panthers (4-3): Winnen van Tampa Bay is niet al te moeilijk en met een geweldige D kunnen de Panthers nog wel een paar scalpjes binnen halen.

Dallas Cowboys v Philadelphia Eagles

14. (11) Dallas Cowboys (4-4): Dez Bryant was een beetje boos. Volgens hem positief bedoeld. Leverde alleen geen positief resultaat op. Was ie daarom misschien boos?

15. (14) New York Jets (4-4): Hoe ze het ook probeerden de coming out party van Marvin Jones konden ze niet verstoren. Pass defense, wat is dat?

16. (16) Baltimore Ravens (3-4): Wellicht hebben de Ravens getraind op een running game. Ploeg speelt te eenzijdig met alleen maar passes van Flacco.

17. (15) Miami Dolphins (3-4): Goede eerste helft tegen de Pats. Tweede helft totaal inzakken. Verlies komt hard aan.

18. (17) Buffalo Bills (3-5): No running backs. No victory.

19. (19) Cleveland Browns (3-5): Jason Campbell kan het nog steeds zagen we zondag. Mooie pot tegen de Chiefs. Niet genoeg voor een overwinning.

20. (21) Tennessee Titans (3-4): Mooie uitdaging in de Rams komende zondag, na een weekje vrijaf. Moet te doen zijn.

Atlanta Falcons v Arizona Cardinals

21. (23) Arizona Cardinals (4-4): Andre Ellington zal nu toch wel de startende RB zijn na deze geweldige wedstrijd. Komt het dan toch nog goed met de Cardinals dit seizoen?

22. (27) Oakland Raiders (3-4): Wat een run van Terrelle Pryor. Wow! Nieuw NFL record voor langste QB run voor een TD. Steelers waren daarna geen partij meer.

23. (22) Philadelphia Eagles (3-5): Twee keer verliezen van de Giants in twee weken tijd. Het is droevig gesteld met de aanval van de Eagles. Zeker nu Vick weer geblesseerd is.

24. (24) Washington Redskins (2-5): Gaven de Broncos goed partij. Niet genoeg om Shanahan te laten winnen van zijn oude ploeg.

25. (20) Atlanta Falcons (2-5): Running game. Welke running game? Matty Ice gooide maar liefst 61 keer de football. Zonder Julio Jones en Roddy White is dat niet verstandig. Resultaat? Juist, verliezen tegen Arizona

26. (25) Pittsburgh Steelers (2-5): De run defense tegen de Raiders is al twee jaar zoek. Nu was het Terrelle met een magistrale run die de D te kijk zette. Niet het jaar van de Steelers.

27. (26) St. Louis Rams (3-5): Maakten het de Seahawks nog best moeilijk zonder startende QB Bradford.

Houston Texans v Kansas City Chiefs

28. (28) Houstan Texans (2-5): Bye week waarin duidelijk is geworden van Case Keenum startende QB is geworden.

29. (29) New York Giants (2-6): Geen touch downs, wel field goals. Dat bleek genoeg om de Eagles voor de tweede keer in twee weken te verslaan.

30. (30) Minnesota Vikings (1-6): Konden lekker scoren tegen de verdediging van Green Bay. Zelf verdedigen dat zat er dan weer niet in waardoor we de zesde verliespartij kunnen opschrijven.

31. (31) Tampa Bay Buccaneers (0-7): De Buccaneers verliezen opnieuw. Lijkt tijd voor een nieuwe wind. Precies datgene wat er op een billboard stond te lezen in Tampa Bay.

32. (32) Jacksonville Jaguars (0-8): Thuis spelen in Londen heeft z’n voordelen. Het publiek blijft in ieder geval enthousiast. Wij allang niet meer. Opnieuw beginnen is ons advies.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen