NFL Power Rankings – Week 12

Door

Detroit Lions v New England Patriots

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van de ranking van vorige week.

1. (1) New England Patriots (9-2): Jonas Gray? Wie heeft hem nodig als LeGarrette Blount weer teruggekeerd is op het oude nest. Blijft toch verrassend zo’n move van Belichick. Wijze les voor Gray om niet meer te laat te komen.

2. (3) Green Bay Packers (8-3): Ze hadden het eventjes lastig tegen de Vikings, maar speelden de wedstrijd vakkundig uit. Volgende week wordt het andere koek. Dan staat de clash tegen de Patriots (preview Super Bowl?) op het programma. Over Must C TV gesproken!

3. (5) Denver Broncos (8-3): Dat hadden de Broncos nodig, een hard bevochten overwinning op de Dolphins. Mooie pot met een hoofdrol voor Demaryius Thomas met drie TD’s.

4. (2) Arizona Cardinals (9-2): Kregen ze toch even een lesje van de Seahawks. Dat kwam hard aan in Arizona. Hopelijk is de blessure van Larry Fitzgerald niet serieus en kan hij volgende week weer spelen.

5. (6) Dallas Cowboys (8-3): Tony Romo was de grote held in overwinning van de Cowboys op de Giants. Vier TD’s gooide hij. Mooie game winning drive ook.

Tennessee Titans v Philadelphia Eagles

6. (8) Philadelphia Eagles (8-3): Drie achtereenvolgende 300 yards wedstrijden voor Mark Sanchez een persoonlijk record voor de quaterback. Toch fijn om hem als back up te hebben. Of niet Rex?!

7. (10) Seattle Seahawks (7-4): Volgens de mannen zelf is de swagger back. Een overtuigende overwinning op de divisieleider maakt nog geen zomer, maar geeft de burger wel moed.

8. (9) Pittsburgh Steelers (7-4): bye week.

9. (4) Kansas City Chiefs (7-4): Blijkbaar kunnen de Chiefs niet winnen van ploegen met een 0-10+ record. Weer werd er verloren. Een blamage!

10. (11) Indianapolis Colts (7-4): Degelijke overwinning van de Colts die in Trent Richardson de speler al in huis hebben die Ahmad Bradshaw moet doen vergeten. Dat lukte aardig tegen de Jaguars.

11. (7) Detroit Lions (7-4): Een van de beste verdedigingen had helemaal niet in te brengen tegen de aanval van de Patriots. Snel vergeten en voorbereiden op de belangrijke Thanksgiving wedstrijd tegen de Bears.

12. (14) San Francisco 49’ers (7-4): Het is werkelijk niet om aan te gluren wat de 49-ers laten zien. Ze winnen wel, en dat is het enige wat telt. Ze moeten ook wel anders halen ze de play offs ook niet.

Baltimore Ravens v New Orleans Saints

13. (12) Baltimore Ravens (7-4): Justin Forsett for the score! Met een stevige running game werden de Saints onder de voet gelopen. En daarmee de AFC North een geweldige divisie.

14. (15) Cleveland Browns (7-4): Josh Gordon was wat roestig maar 120 yards receiving in je eerste wedstrijd terug mocht er zijn! Brian Hoyer deed zijn best om te wedstrijd weg te gooien. Gelukkig voor de Browns wilden de Falcons (lees HC Mike Smith) de overwinning nog minder graag.

15. (16) San Diego Chargers (7-4): Wederom niet al te best wat de Chargers lieten zien. Rivers was niet goed. Keenan Allen die twee ballen fumbled. Gelukkig was daar Marcus Gilchrist met de interception, to seal the deal.

16. (17) Cincinnati Bengals (7-3-1): De Bengals lijken zicht herpakt te hebben na een hele matige periode. A.J. Green en Jeremy Hill zijn een geweldig tandem. Green als ervaren, eindelijke fitte, WR. Hill als energieke rookie RB afkomstig van LSU.

17. (13) Miami Dolphins (6-5): Daar kreeg de play offs aspiratie een flinke tik te verduren. Bijna hadden ze de Broncos te pakken. Maar bijna telt niet in de sport! Ervaring blijft het sleutelwoord in Miami.

New York Jets v Buffalo Bills

18. (20) Buffalo Bills (6-5): Dat was een lekkere overwinning op de Jets. Ploeg blijft daarmee in de race voor de play offs!

19. (19) Houston Texans (5-6): Ryan Mallett, het waren twee mooie wedstrijden! Out for the season. Slecht nieuws voor de Texans die ook Arian Foster moesten missen. Het is dat J.J. Watt niet zo snel is anders had hij zo running back kunnen spelen voor de Texans.

20. (18) St. Louis Rams (4-7): De Rams speelden goed. Shaun Hill was helaas minder effectief dan vorige week. Daar was het resultaat dan ook naar.

21. (25) Chicago Bears (5-6): Van 10-0 achter bij de rust en dan het derde kwart toeslaan om nooit meer achterom te kijken. Het kan dus wel…

22. (21) New Orleans Saints (4-7): Een overwinning was lekker geweest in de strijd om de divisietitel. Maar zelfs met een 4-7 record doe je mee in de NFC South. Schande.

Dallas Cowboys v New York Giants

23. (23) New York Giants (3-7): The Catch of the year! Daarmee lijkt offensive rookie of the year te zijn beslist in het voordeel van Odell Beckham Jr. Wat een geweldenaar!

24. (24) Carolina Panthers (3-6-1): bye week.

25. (22) Atlanta Falcons (4-7): We hebben een serieuze kandidaat voor Black Monday. Mike Smith gooit voor de zoveelste keer dit seizoen een wedstrijd weg. Lesje timemanagement zou niet verkeerd zijn.

26. (26) Minnesota Vikings (4-7): Ploeg moet nog veen leren. Met een jonge QB en onervaren running backs en een WR die in een sophomore slump zit valt et niet mee te spelen tegen de Packers. Dat bleek zondag wel weer.

27. (27) Tampa Bay Buccaneers (2-9): Geven ze het toch weer weg na een goede eerste helft. Zo wordt het nooit wat in Tampa Bay.

28. (28) New York Jets (2-9): Een ouderwetse ass whoopin’ kregen de Jets te verduren. Over en uit met dit seizoen. Hopen op en mooie draft pick en bouwen aan volgend jaar.

29. (29) Washington Redskins (3-8): Aanvallend kon de ploeg, waar alle bewegingen van RGIII onder het vergrootglas liggen, geen vuist maken tegen de snoeiharde D van de Niners.

30. (30) Tennessee Titans (2-9): Nog eventjes en ze hebben nog kans op de #1 draft pick. Dat is tenminste nog iets positiefs.

31. (31) Jacksonville Jaguars (1-10): Same old, same old. Blessures beginnen nu de ploeg ook parten te spelen.

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

32. (32) Oakland Raiders (1-10): En toen was daar opeens, out of the blue, een overwinning van de Raiders. Op de Chiefs nog wel. Het vieren van de overwinning was een beetje over the top. Of niet Mr Woodson!

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen