NFL Power Rankings: Week 11 – Bears vallen uit top vijf

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

 

1. (1) Houston Texans (9-1): Als de defense een keer niet zijn dag heeft dan staat de offense op voor de Texans. Met Andre Johson en Arian Foster heeft Matt in ieder geval wapens genoeg. Dat de Jaguars het de Texans zo moeilijk maakten geeft de rest van de AFC wel weer wat hoop voor wat betreft de play-offs.

2. (2) Atlanta Falcons (9-1): Matt Ryan werd na Bart Starr voor de Packers in 1967 de tweede quarterback ooit die een duel winnend afsloot na vijf interceptions en geen enkele touchdown te gooien. Het spel van de Falcons is niet indrukwekkend, maar ze winnen wel, en daarom staan ze nog steeds op plaats twee in de power rankings.

3. (3) San Francisco 49ers (7-2-1): No Alex Smith? No problem. Colin Kaepernick deed het geweldig tegen de Bears en zal naar verluidt ook zondag tegen de Saints een kans krijgen als starter.

4. (5) Baltimore Ravens (8-2): De Ravens staan na de overwinning op de Steelers stevig op de eerste plaats in de AFC North. Baltimore won twaalf wedstrijden op rij in de divisie en lijkt de leiding niet meer uit handen te geven.

5. (6) Green Bay Packers (7-3): In de NFC North namen de Packers na vijf overwinning op rij de leiding over van de Bears en lijken nu ook favoriet voor de divisietitel.

6. (7) New England Patriots (7-3): De Patriots scoorde al tweede keer seizoen meer dan vijftig punten.  Na de 52 punten tegen de Bills in week 4, kregen de Colts zelfs 59 punten om de oren. Ook zonder Rob Gronkowski heeft Tom Brady nog genoeg opties om er elke week weer lustig op los te scoren.

7. (8) Denver Broncos (7-3): Denver staat na winst op de Chargers drie wedstrijden voor in de AFC West en gaat die voorsprong niet meer uit handen geven.

8. (4) Chicago Bears (7-3): Het moeilijke gedeelte van het programma begon twee weken geleden voor de Bears en dat is te merken. De Texans en de 49ers lieten weinig heel van Chicago en ook als Jay Cutler snel terugkeert gaat het heel moeilijk worden om de Packers te bedreigen in de divisie.

9. (13) Tampa Bay Buccaneers (6-4): De Bucs doen het tot nu toe uitstekend en Josh Freeman (nog steeds pas 24) bloeit onder Greg Schiano weer helemaal op. Na het thuisduel van zondag tegen de Falcons zullen we zien of deze negende plaats in de power rankings terecht is.

10. (12) Seattle Seahawks (6-4): De vorm van de Seahawks in uitwedstrijden is matig (1-4), maar een trip naar het zonnige Miami zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.

11. (10) New York Giants (6-4): Het is te hopen voor de Giants dat de bye week ze nieuwe energie gegeven heeft. Door de herstdip van New York zitten de Cowboys ze namelijk op de hielen en dus kunnen de Giants zich niet al te veel misstappen meer veroorloven.

12. (14) Minnesota Vikings (6-4): De Vikings hebben een moeilijk programma voor de boeg, Bears (uit), Packers (uit), Bears (thuis), Rams (uit), Texans (uit), Packers (thuis), maar voorlopig krijgen ze het voordeel van de twijfel.

13. (15) New Orleans Saints (5-5): De Saints hebben zich aardig op weten de werken de laatste weken, maar het thuisduel tegen de 49ers zal een grote rol spelen in de kansen van New Orleans om alsnog de play-offs te bereiken.

14. (10) Pittsburgh Steelers (6-4): De eerste twee quarterbacks liggen eruit bij Pittsburgh en dus is nu Charlie Batch aan de beurt. Gelukkig kunnen de Steelers nog wel leunen op de nummer één defense in de NFL.

15. (16) Dallas Cowboys (5-5): Er was een overtime periode voor nodig, maar de Cowboys rekenden af met de Browns en zijn weer helemaal terug in de strijd om de titel in de NFC East.

16. (11) Indianapolis Colts (6-4): Andrew Luck heeft nog het nodige te leren, voordat hij Peyton Manning echt kan doen vergeten.

17. (18) Cincinnati Bengals (5-5): Het gaat lekker voor de Bengals, na de dikke winst op de Giants waren ook de Chiefs geen partij. Cincinatti won voor het eerst in 27 jaar twee keer op rij met een verschil van meer dan 18 punten.

18. (17) Detroit Lions (4-6): De Lions boden goed verweer, maar uiteindelijk waren de Packers toch te sterk zondag. Het is een jaar van net niet in Detroit.

19. (25) Washington Redskins (4-6): De Redskins zijn er nog lang niet en gaan de play-offs ook niet halen dit seizoen, maar Robert Griffin III laat bijna elke week zien dat er reden genoeg is voor optimisme in Washington.

20. (19) Miami Dolphins (4-6): De defense staat in Miami, maar de offense is nog een ‘work in progress’. Met één of twee playmakers erbij kunnen de Dolphins volgend jaar weer echt meedoen voor de play-offs.

21. (20) San Diego Chargers (4-6): De Chargers verloren vijf van de laatste zes duels en zien voor de zoveelste keer een seizoen eindigen in een grote teleurstelling

22. (23) Tennessee Titans (4-6): In Tennessee heeft Chris Johnson zijn draai weer gevonden en sindsdien gaat het steeds beter met de Titans. In het uitduel tegen de Jaguars moeten de Titans nu proberen de stijgende lijn door te zetten.

23. (26) Buffalo Bills (4-6): De Bills defense laat de laatste weken een sterke verbetering zien. Buffalo heeft ,gezien het resterende programma waarin het vier keer thuis speelt tegen tegenstanders die te kloppen zijn, zelfs nog een klein kansje op een wild card.

24. (27) New York Jets (4-6): De Jets wonnen eindelijk weer eens na een reeks van drie nederlagen op rij. Het zal echter moeilijk worden om een winning streak neer te zetten, de Patriots komen vandaag (donderdag) namelijk op bezoek in het MetLife Stadium.

25. (21) St. Louis Rams (3-6-1): De Rams defense heeft al vijf duels geen turnover meer weten te forceren. In die periode wist St. Louis geen enkel duel te winnen.

26. (22) Arizona Cardinals (4-6): Als de Cardinals ook maar een gemiddelde quarterback tot hun beschikking hadden gehad dan was er waarschijnlijk niet voor de zesde keer op rij verloren. Maar met John Skelton of Ryan Lindley onder center is winnen bijna onbegonnen werk. Die arme Larry Fitzgerald.

27. (24) Philadelphia Eagles (3-7): Ook de Eagles verloren hun zesde duel op rij.

28. (30) Cleveland Browns (2-8): Het 2-8 record van de Browns  is geen goede reflective van de vooruitgang die ze wel degelijk gemaakt hebben.

29. (29) Carolina Panthers (2-8): Van vooruitgang is in Carolina weinig sprake. De Panthers verpeelden voor de vijfde keer in de laatste zes duels in het vierde kwart een voorsprong.

30. (28) Oakland Raiders (3-7): Het is maar goed dat Al Davis het spel van deze Raiders niet hoeft aan te zien.

31. (31) Jacksonville Jaguars (1-9): Chad Henne lijkt een plek als starter te hebben veroverd na zijn sterke spel tegen de Texans. In ieder geval mag Henne in het thuisduel tegen de Titans als startende quarterback beginnen.

32. (32) Kansas City Chiefs (1-9): De Chiefs hebben niet veel meer om voor te spelen. Nou ja, behalve voor het recht om als eerste te mogen kiezen in de draft dan.

 

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen