NFL Play-off discussie: New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles

Door

Gedurende de NFL Play-offs zullen de redacteuren van SportAmerika.nl alle wedstrijd van tevoren uitvoerig behandelen. Jasper Laman, Ewout Versloot, Pieter Brouwers, Merlijn van Dierendonck en Lennart Beishuizen gaan met elkaar in discussie en bereiden iedereen voor op de wedstrijden van de dag.

New Orleans Saints @ Philadelphia Eagles, 02.10, Philadelphia

saintsSaints:
Quarterback: Drew Brees
Coach: Sean Payton
Record: 11-5
eaglesEagles:
Quarterback: Nick Foles
Coach: Chip Kelly
Record: 10-6
Klik op de miniaturen hierboven om direct naar de teampreviews in SportAmerika The Magazine te gaan

Ewout Versloot:
Het is alles of niets met de Philadelphia Eagles. Als hun ‘no-hudle offense’ van meesterbrein Chip Kelly gaat lopen kan geen verdediging ze stoppen. Nick Foles en Co. zorgen voor 27,6 punten per wedstrijd en staan daarmee vierde in de NFL. Verdedigend is het echter minder indrukwekkend en daar kunnen de Saints gebruik van maken. Doorslaggevende factor? De locatie. De Eagles spelen buiten en er worden temperaturen onder nul verwacht. Kunnen de spelers van de Saints, die hun thuiswedstrijden in een dome spelen, daarmee omgaan? Ik denk het niet.

Jasper Laman:
De Eagles hebben inderdaad bij tijd en wijle een indrukwekkende aanval. Die aanval stuit echter op de zeer sterke verdediging van de Saints die gemiddeld slechts 19 punten per wedstrijd tegen krijgt. Dit gekoppeld aan het feit dat de Saints over een bijna net zo goede offense beschikken (25,9 punten per wedstrijd) maakt de Saints favoriet. De ervaren Drew Brees zal prima in staat blijken om zijn receivers, running backs en de beestachtige Jimmy Graham te bereiken, ook in de kou.

Ook leuk om te lezen