NFL Play-off discussie: San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Door

Gedurende de NFL Play-offs zullen de redacteuren van SportAmerika.nl alle wedstrijd van tevoren uitvoerig behandelen. Jasper Laman, Ewout Versloot, Pieter Brouwers, Merlijn van Dierendonck en Lennart Beishuizen gaan met elkaar in discussie en bereiden iedereen voor op de wedstrijden van de dag.

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks, 00.30, Seattle, Washington

49ers49ers:
Quarterback: Colin Kaepernick
Coach: Jim Harbaugh
Record: 12-4
seahawksSeahawks:
Quarterback: Russell Wilson
Coach: Pete Carroll
Record: 13-3
Klik op de miniaturen hierboven om direct naar de teampreviews in SportAmerika The Magazine te gaan

Jasper Laman:
De 49’ers zijn bezig aan een indrukwekkende reeks die ze tegen alle verwachtingen in voort gaan zetten tegen de zeer sterke Seattle Seahawks. Colin Kaepernick en zijn mannen ontpoppen zich als echte road warriors. In de playoffs was de ploeg al te sterk in Green Bay en Carolina. De verdediging met de beste linebackers in de league staat als een huis en zal niet breken tegen de offense van Seattle. Werkpaard Frank Gore zal zorgen voor de ruimte die de passing game met clutch receiver Anquan Boldin nodig heeft. En de 12th man? Die kan Kaepernick wel aan:

Justin Kevenaar:
De Seattle Seahawks zijn al vanaf het begin van het seizoen dé favoriet in de NFC. En ook nu is Seattle de favoriet: Beast Mode, Legion of Boom en the 12th man. Die drie factoren maken de Seahawks nagenoeg onverslaanbaar. Ik zeg nagenoeg, omdat de Arizona Cardinals in Week 16 een einde maakte aan een reeks van vijftien thuiswedstrijden waarin Seattle ongeslagen was gebleven. Maar tegen de San Francisco 49ers zullen de Seahawks zich niet laten verrassen. Beide teams zullen ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd zijn in deze intense rivalry game, maar de laatste twee keer dat twee ploegen elkaar tegen kwamen won Seattle tweemaal met een doelsaldo van 71 tegen 16. Met een team dat vrijwel compleet is en ook tegen New Orleans verdedigend weinig steken liet vallen moeten de Seahawks ook nu weer kunnen winnen. Defense wins championships, en met wat hulp van het publiek daarbij zal het de Seattle defense zijn die deze wedstrijd zal winnen.

Ook leuk om te lezen