NFL Mock Draft 2.0 – part 4

Door

We zijn wel ongeveer door de eerste echte golf van NFL free agency heen en minder dan een maand verwijderd van de NFL Draft. Tijd dus voor een Mock Draft 2.0. Eind februari las je in ons magazine al de Mock Draft 1.0. In deze vierde en laatste editie de nummers 25 t/m 32.

UCLA v USC

25. Minnesota Vikings: Matt Barkley, Quarterback, USC

Barkley heeft op 27 maart zijn pro day gehad en op basis daarvan zal er een keuze moeten worden gemaakt. Naar aanleiding van die resultaten kan hij een top tien keuze zijn, maar ook een tweede ronde pick. De eerste berichten naar aanleiding van de pro day zijn zeer positief, maar het is de schouder die roet in het eten kan gooien. Hier heeft hij een blessure aan gehad en Minnesota zal moeten beoordelen of zijn arm sterk genoeg is. De luxe van twee eerste ronde keuzes heeft de Vikings de mogelijkheid hebben om Barkley te kiezen. Matt Cassel kan een backup zijn voor Christian Ponder in 2013, maar Barkely er nu bijnemen zou een verstandige optie zijn met het oog op de lange(re) termijn.

26. Green Bay Packers: Alec Ogletree, Linebacker, Georgia

Een veelzijdige safety, Ogletree speelde op inside en outside posities in Georgia’s 3-4 systeem, mag je hem wel noemen. Er zijn off-the-field zorgen, waaronder een schorsing voor de eerste vier wedstrijden in het nieuwe seizoen en aanhoudingen voor rijden onder invloed. Daarom zakt hij m.i. ook weg naar de onderste regionen van deze mock draft. Toch zou hij goed passen in Green Bay, als ze deze gok aandurven. Hij heeft een oog voor degene met de bal en kan de quarterback op zijn donder geven. Hij kan dus het gemis opvullen waar de Packers in de play-offs tegenaan liepen.

27. Houston Texans: Terrance Williams, Wide Receiver, Baylor

Als er één pick bijzit voor Houston, dan is het Williams wel. Andre Johnson had een sterk seizoen, maar de offense kan geen stappen vooruit doen als de jongeren – Devier Poser, Lestar Jean, iemand – niet beter worden en Chad Johnson is het antwoord volgens mij ook niet. Voeg Terrance Williams toe aan de mix. Hij leidde in receiving yards, ondanks dat hij samen moest werken met een nieuwe quarterback en hij Kendall Wright niet aan zijn zijde had. Het spreekt allemaal in zijn voordeel.

28. Denver Broncos: Sylvester Williams, Defensive Tackle, North Carolina

De Broncos wisten Kevin Vickerson binnen boord te houden en tijdens hun zoektocht in free agency stuitten ze op Terrence Knighton. Toch is de klus betreffende de defensive line nog niet klaar. Williams is een echte run stuffer die de quarterback kan bereiken. Hij excelleerde in een UNC defense dat sowieso enkele sterren had. Williams is een goed voorbeeld van iemand die als pro beter kan eindigen dan als college speler.

Florida State v North Carolina State

29. New England Patriots: Cornellius “Tank” Carradine, Defensive End, Florida State

De Patriots hebben niet stilgezeten tijdens dit free-agent seizoen met het aantrekken van een aantal veteran defensive ends, Adrian Wilson en een re-sign van Aqib Talib. Toch zijn ze nog niet klaar met de defense. Carradine zou een interessante optie voor New England kunnen zijn, hij heeft namelijk een geweldig potentieel. Teamgenoot Bjoern Werner krijgt veel aandacht, maar diverse journalisten zien in Carradine een grotere belofte. Hij is een oersterke pass rusher, kan op verschillende posities spelen. Ik zie hem helemaal zitten voor New England.

30. New York Jets (via trade met Atlanta Falcons): EJ Manuel, Quarterback, Florida State

Onze eerste trade! Dat is het leuke van een mock draft in maart, dan mag dit nog. Manuel móet wel een eerste ronde pick worden. Het is één van de weinige quarterbacks in deze draft die in zowel een pro-style offense als een new read-option offense effectief kan zijn. Hij is ook wat veelzijdiger dan de andere beloften. Hij kan bewegen en is wat dat betreft echt een all-around kid. Mark Sanchez zou wel eens veel geld kunnen gaan verdienen volgend jaar, maar Manuel in Jets green is zo gek nog niet. Als ze hem al niet pakken bij de negende keuze, zouden ze weleens, via de Falcons, hem aan het eind van de eerste ronde kunnen halen.

31. San Francisco 49ers: John Cyprien, Safety, Florida International

De 49ers hebben vijftien picks in april en het wordt dus bijna hun eigen evenement. Ze kunnen vrij op zoek gaan naar mooie spelers met de kracht die de 49ers sterk maakt. Maar ze kunnen her en der ook wat moves maken die je niet verwacht. Cyprien – een relatief onbekend talent van FIU – kan de verrassing van de eerste ronde zijn. Hij kan dekken, maar ook toeslaan en zijn atletisch vermogen is ‘off the charts.’

32. Baltimore Ravens: Kevin Minter, Linebacker, LSU

De Ravens’ defense krijgt in 2013 een nieuw gezicht, met aanwinsten als Elvis Dumervil, Marcus Spears en Chris Canty die de Super Bowl winnaars komen vergezellen. Ik denk niet dat Manti Te’o een eerste ronde pick waard is en Minter kan het gaan doen in 2013. Een middle linebacker draften in de eerste ronde is niet wat iedereen zou doen, maar Minter brengt echt iets goeds naar Baltimore. Hij zal wel nooit een Ray Lewis worden (of zelfs een Dannell Ellerbe), maar hij kan direct starten en plays maken voor de kampioenen die hun titel met alles wat ze hebben willen verdedigen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen