NFL lockout: spelers en clubs praten weer

Door

Na weken van stilzwijgen is er eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. Niet dat een van de partijen ook maar een tipje van de sluiter oplichtte – op gezag van de rechterlijke macht – maar de NFL-spelers en clubeigenaren zijn in ieder geval weer met elkaar in gesprek. Maar of het het einde van de lockout dichterbij bracht? Niemand die het weet.

De ontmoeting, tussen de clubeigenaren Jerry Jones (Dallas Cowboys), Robert Kraft (New England Patriots) en Jerry Richardson (Carolina Panthers), en de (ex-)spelers Domonique Foxworth (Baltimore Ravens), Mike Vrabel (Kansas City Chiefs), Kevin Mawae, Tony Richardson (New York Jets) en Jeff Saturday (Indianapolis Colts)  vond in het diepste geheim plaats in Hotel Baker in St. Charles Illinois, een suburb van Chicago. Zelfs de meeste overige clubeigenaren waren niet op de hoogte van de gesprekken, die twee dagen zouden duren.

Maar helaas, op de laatste dag van de ontmoeting, waarbij ook NFL-commissaris Roger Goodell en NFLPA-vertegenwoordiger DeMaurice Smith aanwezig waren, lekte een en ander toch nog uit. Alleen werd geen van de uitgerukte journalisten ook maar iets wijzer, want alle aanwezigen hielden hun kaken stijf op elkaar. Enige interessante nieuwsfeitje: ,,Er waren geen advocaten bij. Daar was deze hele ontmoeting ook om begonnen”, zo liet een van de spelers anoniem weten.

Door noodgedwongen kwamen beide partijen na afloop nog wel met een perscommunique, maar ook daarvan werd niemand veel wijzer:

,,De partijen hebben met elkaar gesproken met rechterlijke bemiddeling. Het waren vertrouwelijke gesprekken voor Chief Magistrate rechter Boylan. De rechter heeft geheimhouding bevolen.”

,,We kunnen niks zeggen over wat er is besproken, maar we proberen het tenminste”, wilde Jerry Jones dan nog wel kwijt, voor hij in z’n limousine stapte die hem naar DuPage Airport bracht, waar zijn privejet op hem stond te wachten. ,,We doen een poging. En ik denk dat het feit dat we in gesprek zijn, alleen maar goed is.”

Foto: Chicago Tribune

4 Reacties
 1. Dennis 6 jaar ago

  Kraft is toch van de eigenaar van de Patriots en niet van de Steelers!

 2. Darch 6 jaar ago

  Foutje, bedankt. U hebt natuurlijk gelijk.

  • Dennis 6 jaar ago

   Niks te danken, Raiders winnen de Super Bowl!

 3. Klaassie 6 jaar ago

  Laat het waar zijn! Al te lang geen NFL meer gezien, mis de tune van ESPN en mijn Ravens…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen