NFL lockout is weer een feit

Door

De lockout is weer een feit in de NFL. Enkele uren nadat de spelers terug aan het werk gingen voor het eerst in twee maanden kondigde de liga vrijdagavond aan de de lockout terug begint, dankzij het beroep dat werd aangetekend door de liga. ,,We zijn weer werkloos,” liet New York Jets wide receiver Braylon Edwards weten op Twitter.

De beslissing maakte een eind aan de chaotische week die begon met de stopzetting van de lockout. Die duurde al 45 dagen en rechter Susan Richard Nelson maakte er een eind aan en keerde zich eerst tegen het beroep van de liga.

Maar een rechtbank in St. Louis gaf de NFL wel toestemming om in beroep te gaan tegen de uitspraak. De beslissing om de lockout terug te laten keren te kwam er net na de tweede ronde van de NFL Draft.

Dit gebeurde allemaal op de dag waarop de spelers voor de eerste keer mochten terugkeren naar de faciliteiten van hun team. De spelers waren tevreden om hun coaches terug te zien, konden wat trainen en keken naar hun nieuwe playbook. Een groot verschil met wat ze deden tijdens de lockout.

,,Niemand is heir blij mee,” zei Green Bay Packers general manager Ted Thompson. ,,Maar het is wat het is. De lockout is terug. Het hele proces zal nu wel weer opnieuw beginnen.”

Veel spelers die in de eerste ronde werden gedraft moesten zich haasten om alle papierwerk op orde te krijgen tijdens hun eerste officiële werkdag. ,,Ik probeer zoveel mogelijk te leren en het hier wat aan te voelen,” zei nieuwe Minnesota Vikings quarterback Christian Ponder. ,,Het is moeilijk, zeker met de onzekerheid. Hopelijk keer ik hier zo snel mogelijk terug voor training camp.”

Foto: blogs.creditcards.com

 

Ook leuk om te lezen