NFL Free Agency: van NFC Worst tot NFC Best

Door

Chicago Bears v Dallas Cowboys

Casillas van NOLA naar Tampa.
De New Orleans Saints zijn bezig met het implementeren van een nieuwe verdedigende scheme en linebacker Jonathan Casillas is daar het slachtoffer van geworden. De Saints gaan dit seizoen met een 3-4 defense spelen, waar ze afgelopen seizoenen nog met een 4-3 verdediging op het veld stonden. Casillas, een echte 4-3 linebacker, is daardoor niet meer nodig en mocht vertrekken uit The Big Easy. In Tampa wordt wel 4-3 gespeeld en hij heeft dan ook onderdak gevonden bij de Buccaneers. Het contract, ter waarde van 3 miljoen dollar heeft een duur van een jaar.

Cliff Avril naar de Seahawks
Enkele seizoenen terug stond de NFC West nog bekend als de NFC Worst. Het afgelopen seizoen bewezen vooral de 49ers en de Seahawks dat deze bijnaam niet meer terecht is. Maar met het geweld in free agency tot nog toe lijkt het erop dat we de NFC West de komende jaren NFC Best kunnen gaan noemen. Defensive lineman Cliff Avril verruilt Detroit voor Seattle en is daarmee de zoveelste grote speler die zijn geluk in de NFC West gaat beproeven.

Vorig jaar kreeg Avril van de Lions nog een aanbod van 30 miljoen dollar voor drie jaar, maar koos voor de franchise tender, die hem voor één jaar 10 miljoen opleverde en de vrijheid nu zijn geluk in free agency te beproeven. Financieel gezien heeft-ie zichzelf in de vingers gesneden. De komende twee jaar gaat hij in Seattle ‘slechts’ 15 miljoen dollar verdienen, wat dus neerkomt op een strop van zo’n 5 miljoen. Daar staat echter tegenover dat de Seahawks een sportieve verbetering zouden moeten zijn.

Brian Urlacher in het paars?
De afgelopen tien jaar was hij onmiskenbaar het gezicht van de Chicago Bears, maar het is niet uitgesloten dat Brian Urlacher in 2013 het donkerblauwe jersey van de Bears verruilt voor het paars van divisierivaal Minnesota Vikings. Urlacher is voor het eerst in zijn carrière een unrestricted free agent en hoewel de Bears hem graag willen behouden, is dat niet tegen elke prijs. Urlacher kampte de afgelopen twee seizoenen met blessures en speelde in 2012 het slechtste seizoen uit zijn loopbaan en met zijn 34 jaar is het maar afwachten of 2013 beter zal zijn. De Bears zouden tot ongeveer de helft van de door Urlacher gewenste 5 miljoen dollar willen gaan.

Overigens zijn niet alleen de Vikings geïnteresseerd in de diensten van de veteraan. Ook de Arizona Cardinals en de Dallas Cowboys hebben belangstelling getoond. Voor de fans in Chicago is een overstap naar één van die teams vast stukken beter te verteren.

Hommeles bij de Patriots
Het is slechts een gerucht, maar Tom Brady zou op zijn zachtst gezegd niet gelukkig zijn met het vertrek van Wes Welker naar de Denver Broncos. Volgens bronnen dicht bij de quarterback is hij zelfs woest. Enkele weken geleden liet Brady zijn contract nog herstructureren waardoor de Pats meer cap space hadden, maar die ruimte hebben ze niet benut om Wes Welker langer aan zich te binden. Ook het aantrekkel van Amendola zou Brady niet bekoren. Uiteindelijk zal het wel een storm in een glas water zijn. Tenslotte won Tom Brady al drie Super Bowls zonder Welker en nog geen één met hem.

Broncos, Colts blijven zich versterken
Na receiver Wes Welker maakte ook Dominique Rodgers-Cromartie op de tweede dag van free agency de overstap naar de Denver Broncos. De cornerback kwam het afgelopen seizoen nog uit voor de veelgeplaagde Philadelphia Eagles. De Broncos zijn zich gericht aan het versterken na de teleurstellende uitschakeling in de divisional round van de playoffs.

Ook de Indianapolis Colts blijven maar spelers aantrekken in de eerste dagen van free agency. Na Gosder Cherilus, Donald Thomas, Greg Toler, Erk Walden en Lawrence Sidbury is LaRon Landry de zesde speler die de overstap naar Indiana heeft gemaakt. De safety heeft een vierjarig contract met een maximale waarden van 24 (14 gegarandeerd) miljoen dollar getekend. Landry was in 2012 namens de New York Jets nog goed voor vier forced fumbles en twee interceptions.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen