NFL Free Agency Headlines: 16 maart

Door

De grootste namen zijn van de markt, en de NFL lijkt massaal te wachten op het besluit van Peyton Manning, dat volgens bronnen op maandag of dinsdag bekend gemaakt gaat worden. Manning sprak gisteren met een grote afvaardiging van de Denver Broncos, die naar North Carolina waren gevlogen om de quarterback te zien gooien en medisch te keuren. Naar verluidt krijgt Tennessee de mogelijk om hem te zien gooien op zaterdag, en kwam gisteren ook naar buiten dat de San Francisco 49ers als derde team nog kans maken op de diensten van de veteraan. Miami en Arizona zijn uit de race.

De Dallas Cowboys tekenden verschillende spelers op vrijdag, te beginnen bij linebacker Dan Connor. Hij tekent voor twee jaar bij het team in Texas, maar iedereen lijkt zich af te vragen hoe het kan dat hij in die periode maar 6,5 miljoen dollar gaat verdienen. Met het aantal teams dat op zoek is naar goede linebackers had hij bij een ander team vast meer geld op kunnen halen. Een erg goede deal voor de Dallas Cowboys dus. Daar tegenover staat het aantrekken van guards Mackenzy Bernadeau (vier jaar; 11 miljoen dollar) en Nate Livings (vijf jaar; 19 miljoen dollar; 6,2 miljoen gegarandeerd), die naar mijn mening overbetaald zijn. Het aantrekken van één van de top guards voor dat geld samen had waarschijnlijk meer impact gehad voor de offensive line die Tony Romo moet gaan beschermen.

De Oakland Raiders trokken de blessuregevoelige cornerback Ronald Bartell aan, maar het eenjarige contract voor drie miljoen dollar brengt weinig risico’s met zich mee voor het team. Divisierivaal Denver legden safety Mike Adams vast, die de competitie aan zal gaan met Rahim Moore op de free safety positie.

Ook tekenden twee van de beste free agent centers hun contracten. Chris Myers zal bij de Houston Texans blijven voor 25 miljoen dollar over vier seizoenen, en daarmee behouden de Texans enige continuïteit na Mike Brisiel en Eric Winston te hebben verloren. De Green Bay Packers wilden center Scott Wells graag behouden, maar de veteraan koos voor een contract bij de St. Louis Rams, dat hem over vier jaar 24 miljoen zal opleveren. Zoals zijn contract al aangeeft doet hij niet veel onder voor Chris Myers, en Sam Bradford zal dan ook veel profijt gaan hebben van zijn aanwezigheid.

Tot slot defensive end John Abraham. Ondanks dat de veteraan al 34 is wist hij de afgelopen twee seizoenen 22,5 keer de quarterback te sacken, en staat op 112 sacks voor zijn carrière. De driejarige deal voor 21 miljoen is aan de hoge kant, maar Abraham laat zien nog altijd te kunnen doen waar hij om bekend staat. Hij kon ook op interesse van de Denver Broncos en Tennessee Titans rekenen, maar beide teams wilden wachten op het besluit van Peyton Manning alvorens andere grote bedragen te spenderen. Abraham kon daar duidelijk het geduld niet voor opbrengen.

Voor de headlines van 13 maart: Klik hier / 14 maart: Klik hier / 15 maart: Klik hier /

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen