NFL Free Agency: Cardinals releasen Kolb

Door

2012 Pro Football Hall of Fame Game

Cardinals release Kolb
En weer verschijnt er een veteran quarterback op de free agent markt. De Arizona Cardinals gaan niet verder met Kevin Kolb nadat ze er bij contractonderhandelingen samen niet uitkwamen. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de bekende NFL journalist Adam Caplan. Kolb’s falen om een positieve impact te hebben tijdens zijn twee seizoenen in Arizona leidde in januari nog tot het ontslag van head coach Ken Whisenhunt. De Cardinals stuurden tijdens het 2011 offseason nog tweede ronde draft choice cornerback Dominique Rodgers-Cromartie naar Philadelphia voor Kolb die dus eigenlijk nooit voldeed aan de verwachtingen die horen bij een vijfjarig 64 miljoen dollar contract. Kolb (28) had ook te maken met veel blessureleed en startte uiteindelijk maar veertien wedstrijden van de 32 die mogelijk waren geweest. Eerder deze week plukten de Cardinals nog free agent Drew Stanton weg bij Indianapolis. Hij mag tijdens training camp de competitie aangaan als startende quarterback met de overige quarterbacks op het roster: Brian Hoyer, John Skelton en Ryan Lindley.

Johnson blijft in Cincinnati
De derde van acht spelers die dit offseason tot nu toe een franchise tag kregen heeft nu dan ook zijn handtekening gezet bij zijn huidige team. Cincinnati Bengals defensive end Michael Johnson heeft een eenjarige deal á 11,2 miljoen dollar ondertekend. Johnson (26) komt net uit zijn beste seizoen bij de Bengals. Hij noteerde 11.5 sacks in 2012, wat evenveel was als zijn voorgaande drie seizoen gecombineerd. De Bengals hebben nog tot 15 juli de tijd om eventueel tot een lange termijn contract te komen met Johnson. Als een deal rond komt, kan er geen nieuw contract worden opgesteld tot het begin van het 2014 offseason. De Bengals bleken de afgelopen twee jaar een serieuze deelnemer in de AFC North met grootmachten Baltimore en Pittsburgh. Johnson lijkt in deze divisie helemaal op zijn plek.

Redskins re-sign Kehl
De Washington Redskins maakten vandaag bekend dat unrestricted free agent linebacker Bryan Kehl binnen boord blijft. Kehl’s specialiteit is special teams en zijn handtekening is zeer welkom na het gevoelige verlies van Lorenzo Alexander, de Pro Bowl special teams speler die de Redskins deze week als free agent verliet voor de Arizona Cardinals. Kehl volgde vorig jaar een bijzondere route. Na training camp bij de Redskins werd hij nog voor de start van het seizoen weggestuurd. Hij tekende uiteindelijk toch nog bij de Kansas City Chiefs, waar hij na drie wedstrijden de sleutels van zijn locker al weer mocht inleveren. De Redskins namen hem eind november weer in genade aan en hij speelde de laatste vijf wedstrijden van het reguliere seizoen en in de play-off nederlaag tegen de Seattle Seahawks.

Arrington blijft in New England
De New England Patriots behouden één van hun startende cornerbacks. Kyle Arrington maakte op, jawel, Twitter, bekend dat hij opnieuw getekend heeft bij de Patriots. “Dankbaar en Gezegend voor deze mogelijkheid,” tikte Arrington. “Extreem dankbaar voor alle support van de NE community en daarbuiten.” Volgens de Boston Herald is er sprake van een vierjarige deal. Arrington (26) startte maarliefst 40 van een mogelijke 48 wedstrijden in de laatste drie seizoenen. Arrington noteerde zeven interceptions in 2011, maar geen enkele in het voorbije seizoen. Wat de Pats betreft is er nog geen nieuws over Aqib Talib die tijdens een midseason trade overkwam van Tampa Bay. Hij blijft voorlopig unrestricted free agent.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen