NFL Draft: NFC South Preview

Door

Atlanta Falcons v Carolina Panthers

Van 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door een NFL team en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht.

NFL Draft: NFC East Preview.

NFL Draft: NFC West Preview.

Vandaag een kijkje in de NFC South, bestaande uit de Atlanta Falcons, de New Orleans Saints, de Carolina Panthers en de Tampa Bay Buccaneers.

Screen Shot 2015-04-15 at 20.45.22Atlanta Falcons

De Atlanta Falcons maken een frisse start met de nieuwbakken headcoach Dan Quinn, voormalig defensive coordinator bij de Seattle Seahawks. Dat mag ook wel, want de Falcons zakten afgelopen seizoen (samen met de rest van de divisie) gigantisch door het ijs. Uitgaande van de filosofie van Quinn, zullen de Falcons flink moeten sleutelen aan hun defensie. Linebackers en cornerbacks zullen voornamelijk de aandacht opeisen van de Falcons, zeker omdat er dit jaar aardig wat talent op die posities rondloopt. En met de achtste keuze in de eerste ronde van de Draft is er best veel mogelijk.

Als er eenmaal wat defensief talent is binnengehaald, dan moeten de Falcons ook een blik werpen op het aantrekken van nieuw talent voor de aanval. Julio Jones en Roddy White bleken niet meer het wide receiver duo van enkele jaren terug en ook de plek die Tony Gonzalez op de tight end spot heeft achtergelaten, is nog niet ingevuld.

New Orleans Saints

Net als de Falcons, gooien ook de Saints het roer om. Niet door een nieuwe coach aan te trekken, maar door sterkhouders in de aanval van de hand te doen. Jimmy Graham, Ben Grubbs en Kenny Stills werden ingeruild voor draft picks, waardoor de ploeg uit NOLA al vijf keer mag kiezen in de eerste drie rondes van de Draft. Maar er moet natuurlijk wel talent voor in de plaats komen. Een nieuwe guard is een absolute must als de Saints Drew Brees enigszins heel willen houden en ook een talent a la Jimmy Graham zullen de Saints niet gauw meer vinden.

Een wide receiver heeft geen haast, aangezien het er sterk op lijkt dat de Saints komend seizoen meer over de grond gaan aanvallen, dan Drew Brees balletjes te laten gooien. Over Drew Brees gesproken: de Saints moeten toch hun blik gaan werpen op een toekomstige vervanger, maar het valt te bezien of de plaatsvervanger van Brees in de quarterback class van dit jaar zit.

Carolina Panthers

De winnaar van de NFC South, zou zomaar eens de verliezer van de Draft kunnen worden. De Panthers waren de beste van de slechtste divisie in de NFL en zullen, ondanks de free agency versterkingen, zich vooral moeten richten op het binnenhalen van een goede offensive tackle en talent in de secondary om weer uit het diepe dal te klimmen. Het nadeel voor de Panthers is echter dat ze nog genoeg gaten te vullen hebben en ze pas relatief laat aan de beurt zijn qua kiezen. Voor de ploeg uit Charlotte geldt daardoor dat er vooral gezocht moet worden naar spelers die volgens het scoutingapparaat als ‘ruwe diamanten’ worden omschreven.

Die ruwe diamanten hopen ze te vinden voor de positie van running back en nog een aardige receiver om Kelvin Benjamin enigszins te ontlasten, omdat die nog niet dringend nodig zijn.

Tampa Bay Buccaneers

Je zou denken dat de Buccaneers met hun first pick overall wel gebakken zitten, maar naast de positie van quarterback, moet er nog een hele hoop gebeuren voor het team uit het westen van Florida. Dat Lovie Smith en consorten voor Jameis Winston gaan als number one overall, lijkt zo goed als zeker, maar ook op de lijn moet er nog wat talent bij worden gehaald. Een defensive end zou een welkome versterking zijn en ook iemand die de nieuwe quarterback moet gaan beschermen is één van de prioriteiten van de front office van de Bucs.

In mindere mate moet er nog worden gezocht naar iemand die als linebacker kan gaan spelen en net als de Carolina Panthers, moet ook Tampa Bay op zoek naar een ‘running mate’ voor wide receiver Mike Evans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen