NFL Draft: NFC East Preview

Door

NFC East Preview

Van 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door een NFL team en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht.

Vandaag een kijkje naar de NFC East, oftewel de Philadelpia Eagles, de Dallas Cowboys, de Washington Redskins en de New York Giants.

NFC East


Philadelphia Eagles

De Philadelphia Eagles waren vorig jaar statistisch gezien één van de beste teams in de NFL. Het grootste probleem was echter de discipline en de wil om te winnen. Om dat te verbeteren heeft Chip Kelly zijn hele team omgegooid en spelers gekozen die beter passen bij zijn systeem. Hoe het er volgend jaar uit gaat zien weet niemand, want er zijn op maar liefst zeven posities nieuwe starters. LeSean McCoy, Nick Foles, Casey Matthews en Jeremy Maclin vertrokken terwijl onder andere Kiki Alonso, Sam Bradford, Miles Austin en DeMarco Murray het team op dezelfde posities kwamen versterken.

De grootste gaten bij de Eagles zitten nu op de plek van right guard en in de secondary. De Eagles hebben afscheid genomen van right guard Todd Herremans en hij laat daar gelijk een gat achter dat gevuld moet worden met een vroege draft pick. In de secondary waren de grootste toevoegingen cornerbacks Byron Maxwell en Walter Thurmond, maar die kunnen met z’n tweeën op de lange termijn geen secondary dragen. Grote kans dat de Eagles dus zowel een cornerback als een safety gaan draften. Kijk daarnaast niet raar op als de Eagles ook nog een wide receiver draften omdat Miles Austin toch nog wat risico’s met zich mee brengt qua blessures en gedrag.

Dallas Cowboys

De Dallas Cowboys waren vorig jaar aanvallend het beste team in de NFL als je de statistieken moet geloven. Veel daar van was te danken aan hoe goed DeMarco Murray was op de grond en de ruimte die Tony Romo daarmee kreeg om te gooien. Dit jaar moesten ze echter kiezen tussen Dez Bryant en DeMarco Murray gezien ze beiden te veel geld vroegen om hun aflopende contracten te verlengen. De Cowboys kozen met de ‘franchise tag’ voor Dez Bryant en Murray vertrok naar een rivaal, de Philadelphia Eagles.

De verdediging was de zwakste schakel en daar zijn de Cowboys ook aardig wat mensen kwijt geraakt. Startende linebackers Bruce Carter en Justin Durant zijn weg en ook defensive tackle Henry Melton is vertrokken. Aardig wat plekken om op te moeten vullen dus. De Cowboys waren op geen van de grote posities in staat om vervanging te vinden in de draft en dus zullen ze op zoek gaan naar een running back en zullen ze minimaal vijf verdedigende draft picks moeten gebruiken om volgend jaar niet het verdedigende lek van de NFC East te worden.

Washington Redskins

De Washington Redskins hadden vorig jaar de slechtste verdediging van de NFL. Vooral de run verdediging was dramatisch en daar hebben de Redskins in free agency goede zaken gedaan door Stephen Paea en Terrance Knighton aan te trekken. Aan de andere kant verloren ze wel één van de pilaren van hun verdediging, Brian Orakpo, aan de Tennessee Titans.

Het vertrek van Orakpo zal er voor zorgen dat de Redskins vroeg op zoek zullen gaan naar een linebacker, maar ze zullen ook vroeg moeten investeren in spelers om de secondary te versterken. De grootste vraag is echter wat ze doen met Robert Griffin III. Alle signalen zijn er dat RGIII volgend jaar zal starten, maar als Marcus Mariota nog beschikbaar is op nummer vijf zou het niet ondenkbaar zijn dat Mariota op vijf gekozen wordt.

New York Giants

Voorafgaand aan free agency hadden de Giants heel hard een running back nodig. Die plek is ingevuld door Super Bowl winnaar Shane Vereen die overkomt van New England. Verder hebben de Giants vooral geïnvesteerd in de breedte in lijn met het plan wat Tom Coughlin had ingezet om te verjongen. In lijn daarmee is ook safety Antrel Rolle vertrokken. De 32-jarige safety vertrekt naar de Chicago Bears.

Waar de Giants vooral naar gaan zoeken in de draft is fysieke kracht, zeker in de NFC East waar toch vaak ‘smashmouth football’ wordt gespeeld. Dit betekent dat ze vroeg op zoek gaan naar zowel offensive als defensive tackles. Ook gaan ze op zoek naar sterke linebackers en safeties die kunnen zorgen voor wat extra ‘punch’ in de pass verdediging. Daarnaast is de kans groot dat de Giants ook in de markt zijn voor een tight end en een kicker om Josh Brown te vervangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen