NFL Draft: AFC West Preview

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

Van 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door de 32 NFL teams en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht

NFL Draft: NFC East
NFL Draft: NFC West
NFL Draft: NFC South
NFL Draft: NFC North

NFL Draft: AFC East
NFL Draft: AFC North
NFL Draft: AFC South

Vandaag kijken we naar de AFC West, waar de Kansas City Chiefs, San Diego Chargers en de Oakland Raiders komend seizoen de Denver Broncos van de troon willen stoten.

AFC West

Oakland Raiders
De Oakland Raiders zijn al jaren het lachertje in de AFC West. Maar de toekomst ziet er hoopvol uit, quarterback Derek Carr leek vorig jaar met de week beter te worden en komend seizoen hoopt men in Oakland dat een nieuwe coach (Jack Del Rio) hem nog beter kan maken.

Dan zal Carr echter wel wapens nodig moeten hebben. Vorig jaar was Andre Holmes de meest betrouwbare wide receiver, en dat zegt meer dan genoeg. Michael Crabtree werd binnen gehaald, maar nog steeds zal er gekeken moeten worden naar een extra receiver. Gezien de breedte van de wide receiver class, kunnen de Raiders het zich echter veroorloven om met de vierde keuze een andere richting op te gaan. Zo zijn er namelijk ook genoeg goede pass rushers (Leonard Williams, Dante Fowler Jr.) die met de vierde draftkeuze beschikbaar zijn. Khalil Mack was vorig jaar een schot in de roos, en samen met één van deze twee jongens ziet de defensie er ineens veelbelovend uit.

San Diego Chargers
Rumoer in San Diego. Net als bij de Raiders gaan er sterke geruchten rond dat de Chargers in de nabije toekomst naar Los Angeles gaan verhuizen. En quarterback Phillip Rivers ziet dat naar verluidt niet zitten. Daarnaast loopt het contract van de quarterback af, en daardoor zijn de Chargers ineens een interessant team om te volgen in deze NFL Draft.

Want wat gaan ze doen? Wordt Rivers weggedaan tegen een hogere draftkeuze? Of blijven de Chargers voet bij stuk houden en kiezen zij misschien later in de draft een eventuele opvolger? Het wordt al met al een interessante week voor de fans van de Chargers. Mocht Rivers toch blijven, dan zal San Diego waarschijnlijk gaan kijken naar runningbacks en verdedigende hulp. Ryan Mathews vertrok naar Philadelphia en dus moet er een runningback gevonden worden die de jonge Brandon Oliver kan ondersteunen. Tegelijkertijd is de pass rush van de Chargers niets bijzonders, en ook hier is versterking meer dan gewenst.

Kansas City Chiefs
Het moge duidelijk zijn waar de Chiefs voor zullen gaan tijdens deze draft. Vorig jaar wist er in zeventien weken geen enkele wide receiver een touchdown te vangen. Jeremy Maclin werd binnengehaald, maar daarmee zal de jacht op wide receivers vast nog niet beëindigd zijn. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar de tight ends die deze draft class heeft te bieden.

Gelukkig voor de Chiefs zit deze class vol goede receivers, en dus kan men daardoor eerst kijken naar offensive line hulp. Center Rodney Hudson ging immers voor veel geld naar de Oakland Raiders, en aangezien de offensive line sowieso niet al te sterk was, is het essentieel dat de Chiefs voor Hudson een vervanger binnenhalen.

Denver Broncos
De Denver Broncos kwamen vorig jaar pijnlijk tekort in de play-offs, en gaan het nu nog een keer proberen met Peyton Manning aan het roer. Maar wat hebben de Broncos nodig om weer aan de top van de AFC te komen?

Allereerst is defensive tackle een positie die karig bezet is. Terrance Knighton vertrok naar Washington, en een echte vervanger is er in de tussentijd niet aangetrokken. Verder zijn er ook vraagtekens rond de huidige right tackle (Michael Schoenfield) en kan het nooit kwaad om een extra pass rusher binnen te halen. DeMarcus Ware en Von Miller zijn weliswaar heel getalenteerd, maar Miller is blessuregevoelig, terwijl bij Ware de jaren zo onderhand beginnen te tellen. En dan is er nog de situatie met Manning. Momenteel is Brock Osweiler de back-up van Manning, maar heeft de club vertrouwen in hem als toekomstige opvolger? Dat zal moeten blijken uit de keuzes in de draft, waarin de Broncos misschien wel een nieuwe troonopvolger kiezen voor Peyton Manning.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen