NFL Draft: AFC North Preview

Door

Wild Card Playoffs - Baltimore Ravens v Pittsburgh Steelers

Van 30 april tot en met 2 mei zal de 2015 NFL Draft plaatsvinden in het Auditorium Theatre in Chicago. In totaal zullen 256 talenten gekozen worden door de 32 NFL teams en daarmee zal hun droom om in de NFL te spelen dichterbij komen.

Bij SportAmerika proberen we je te voeden met zo veel mogelijk informatie rondom de draft. Vier NFL redacteuren zullen hun Mock Drafts maken om je een indicatie te geven van welke keuzes teams gaan maken in de eerste ronde. We geven een preview van de picks en de benodigdheden per team gegroepeerd per divisie, en we geven een overzicht van de top 5/10 spelers per positie. Alle artikelen rondom de draft kan je hier vinden:

NFL Draft Preview Overzicht

NFL Draft: NFC East
NFL Draft: NFC West
NFL Draft: NFC South

NFL Draft: AFC East

Vandaag kijken we naar AFC North met de Cleveland Browns, Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens en de Pittsburgh Steelers.

Screen Shot 2015-04-25 at 09.44.41

Cleveland Browns

Tja, de Cleveland Browns..De ploeg blijft een beetje het lachertje van de NFL, hoe hard men in Cleveland ook probeert om dat imago van zich af te schudden. De ploeg wordt overschaduwd door slecht nieuws: ‘quarterback van de toekomst’ Johnny Manziel moest naar een kliniek om wat te doen aan zijn verslavingen, leden van de technische staf stuurden tijdens wedstrijden elkaar sms’jes en belangrijke spelers zoals Jordan Cameron (naar Miami) en Josh Gordon (schorsing) verdwenen van het toneel.

We schrijven ‘top vijf behoeftes’, maar de Browns hebben nog op veel meer posities goede spelers nodig. De vorige twee first round picks Johnny Manziel en cornerback Justin Gilbert draaiden een allerminst goed eerste seizoen, maar met opnieuw twee keuzes in de eerste ronde kunnen de Browns wat goedmaken. Maar wat ze ermee gaan doen, is nog onduidelijk. Of ze zetten alles op een quarterback, in dit geval Marcus Mariota, of ze proberen in ieder geval wat wapens te kiezen op de receiver posities. Daarnaast is een versterking op de offensive danwel defensive line ook welkom

Cincinnati Bengals

De andere ploeg uit Ohio haalde, net als de voorgaande jaren wel de play-offs, maar strandde opnieuw in de eerste ronde. Op de momenten dat het erom gaat, dan zakken de Cincinnati Bengals altijd door het ijs. Om dat komend seizoen te veranderen, werd er tijdens de free agency periode alvast wat aan de front seven gesleuteld. Michael Johnson en A.J. Hawk werden naar Cincinnati gehaald en linebacker Rey Maualuga werd behouden voor de defensie van de Bengals.

Dat neemt niet weg dat vooral de secondary van de Bengals nog wat versterkt kan worden. Een goede cornerback aan de andere kant van Darqueze Dennard heeft geen grote haast, een paar goede safeties voor in het midden van het veld juist wel. Het helpt dan ook dat de Bengals in de eerste drie rondes vier keer ene speler mogen kiezen om dit probleem aan te pakken. Daarnaast kan quarterback Andy Dalton nog wel wat bescherming van een offensive lineman gebruiken en staat het aantrekken van nog een pass rusher ook op de lijst. Laatste puntje is om nog een wapen toe te voegen aan het arsenaal van Dalton, om ervoor te zorgen dat de Bengals komend seizoen misschien wel verder dan de wildcard ronde weten te reiken.

Baltimore Ravens

Tumultueus en met een aantal ups en downs, dat was het seizoen van de Baltimore Ravens. Natuurlijk overschaduwde de zaak-Ray Rice het seizoen van de Ravens, maar ook in de play-offs was het weer ‘net niet’ voor de ploeg uit Baltimore. Tel daarbij op dat voorafgaand aan en tijdens de free agency periode een aantal spelers kon vertrekken. Haloti Ngata vertrok naar Detroit, Jacoby Jones en Bernard Pierce konden hun spullen pakken en ook wide receiver Torrey Smith en tight end Owen Daniels wisselden van team. De Ravens weten dus wat hun te doen staat in de Draft.

Dankzij de trade van Ngata kreeg het team weer een paar picks in de vierde en vijfde ronde erbij, daar waar vrij veel degelijke back-up spelers nog wachten totdat hun naam genoemd wordt. De grootste need is een wide receiver. Alleen de 36-jarige slot receiver Steve Smith heeft een reputatie in het corps van John Harbaugh, dus een nieuwe number one receiver is noodzakelijk. Gelukkig loopt de receivers class van dit jaar over van kwaliteit, dus er zit vast wel wat tussen voor de Ravens. Een back-up voor tight end Dennis Pitta is ook nodig, net als een extra safety. Als de Ravens dan met hun handjevol picks nog een cornerback en een running back kunnen scoren, is er al een grote stap gezet richting komend seizoen.

Pittsburgh Steelers

De Pittsburgh Steelers verbaasden afgelopen seizoen vriend en vijand met hun high flying offense. Le’Veon Bell deed zijn gebruikelijke ding, veteraan Ben Roethlisberger liet zien nog records te kunnen breken en ook rookie wide receiver Martavis Bryant bleek een groeibriljantje. Aanvallend gezien hadden de Steelers hun zaakjes wel op orde, maar defensief schortte er nog wel wat aan. Vooral de secondary bleek het grote probleem, namelijk met te oude spelers op belangrijke posities als de safety en cornerback positie. Inmiddels zijn Troy Polamalu en Ike Taylor met pensioen, dus is er ruimte voor nieuw talent op die positie.

Cornerbacks en safeties hebben dus een hoge prioriteit, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de Steelers wel eens een linebacker zouden kunnen kiezen in de eerste ronde als vervanger van Jason Worilds. De secondary spelers kunnen, gezien de kwaliteiten die de ”defensive back class” heeft dit jaar, nog altijd later in de Draft opgepikt worden. De ploeg uit Pittsburgh is hard bezig met het verjongen van de verdediging, dus ook nog een optie op de defensive line is van harte welkom. Als laatste is ook de positie van running back wel aardig om nog een extra back-up te hebben, zeker nu Le’Veon Bell de eerste drie wedstrijden van het seizoen moet missen door een schorsing.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen