Von Miller

NFL Draft ’11 Recap – AFC West

Door

NFL Draft ’11 Recap

Ruim een maand geleden vond de NFL Draft plaats en direct erna begonnen de zogeheten experts de keuzes van de teams te beoordelen. Toch blijft dit altijd gissen, niemand weet immers hoe spelers de overgang naar de NFL maken en dus zijn dit soort analyses vaak nergens op gebaseerd. Na drie á vier seizoenen valt er pas wat van te zeggen, als de spelers de tijd hebben gehad om zich te bewijzen. En dat doen we net als vorig seizoen in deze wekelijkse draft recap. We nemen de NFL Draft van 2011, en analyseren per ploeg hoe de draft is verlopen.

Bij het beoordelen van de keuzes zijn er vijf mogelijkheden: ++, +, +/-, – en –-. Per ronde worden keuzes wel anders bekeken. Spelers uit de twee eerste rondes, en vooral degene die in de top tien zijn gekozen, moeten daadwerkelijk een goede bijdrage hebben geleverd. Van spelers die in het midden – dat wil zeggen de derde, vierde en vijfde ronde – gedraft zijn wordt al minder verwacht, maar krijgt een speler wel een minpunt als hij nooit een rol van betekenis heeft gespeeld. In de laatste twee rondes is de beoordeling heel mild, spelers krijgen geen minpunten, maar krijgen enkel pluspunten als zij wel een positieve bijdrage hebben geleverd.

Tot slot speelt het feit of de speler bij zijn gedrafte ploeg is gebleven ook een rol. Een speler die momenteel een basisplaats heeft, maar door zijn gedrafte team al na één jaar werd gedumpt krijgt hiervoor geen punten. Dit blijft immers een vorm van wanbeleid van het team dat hem in eerste instantie had gekozen maar het talent er dus niet uit wist te halen.

Tot slot krijgen de teams een eindcijfer en aan het einde van de rit kunnen we dan in kaart brengen welke teams er goede zaken deden en welke juist niet. Op deze manier wordt het dan ook duidelijk in hoeverre sterke teams hun succes van nu hebben te danken aan hun draft keuzes uit 2011.

Vandaag het laatste deel in deze achtdelige reeks van de NFL Draft ’11 Recap, de AFC West!

NFL Draft ’11 Recap Deel 1 – AFC North
NFL Draft ’11 Recap Deel 2 – AFC South
NFL Draft ’11 Recap Deel 3 – NFC West
NFL Draft ’11 Recap Deel 4 – NFC West
NFL Draft ’11 Recap Deel 5 – NFC North
NFL Draft ’11 Recap Deel 6 – AFC East
NFL Draft ’11 Recap Deel 7 – NFC South

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Martijn Verbeek 5 jaar ago

  Vind een +- voor Liuget wel erg aan de zuinige kant, vorige seizoen uitgegroeid tot de absolute leider van onze d-line.

  • Michael Feith 5 jaar ago

   Als je de stats bekijkt dan heeft hij niet echt effectieve seizoenen gehad. PFF geeft hem over de afgelopen vier seizoen een -3,6 ongeveer, iets wat vergeleken met andere spelers een +/- waard is in onze rankings. Ik ben het echter met je eens dat hij ondergewaardeerd is.

   • Justin Kevenaar 5 jaar ago

    Wat Michael aan geeft, we noemen hem hiermee zeker geen matige speler. Maar gezien de hoogte van de pick (#18) had je misschien de afgelopen vier seizoenen wel meer mogen verwachten.

 2. Martijn Verbeek 5 jaar ago

  en Barksdale speelt dit seizoen voor de Chargers.

  • Michael Feith 5 jaar ago

   Thnx, zal ik aanpassen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen