NFL Coaching Carrousel: Rams willen Williams en Schottenheimer

Door

Drie dagen na het nieuws dat Jeff Fisher toch voor de St. Louis Rams had gekozen is ook bekend wie de voormalige Titans coach volgend seizoen bij zullen staan. Defensive coordinator Gregg Williams komt over van de New Orleans Saints en Brian Schottenheimer is de beoogde nieuwe offensive coordinator.

Beide coaches kenden de nodige problemen het afgelopen seizoen. De verdediging van Williams wist Alex Smith in de slotminuten van hun playoff ontmoeting niet af te stoppen en kon niet voorkomen dat tight end Vernon Davis voor de winnende touchdown tekende.

Dat werd Williams in Louisiana aangerekend. Williams is een oude bekende van Fisher; de twee werkten eerder samen voor de Oilers, en later dus de Titans.

Schottenheimer werd in 2006 benoemd tot OC bij de Jets maar kwam vroeg in het afgelopen seizoen onder vuur te liggen nadat een aantal receivers, waaronder Santonio Holmes, zich tegen zijn werkwijze uitsproken.

De identiteit van de Jets is altijd een sterke verdediging en een stevige running game geweest, en daar waren Holmes en de zijnen het niet meer eens. Zijn diensverband in New York was nauw verbonden met de ups en downs in de carrière van quarterback Mark Sanchez.

De Jets verloren de laatste drie wedstrijden van het seizoen en grepen daardoor naast de playoffs. Sanchez gooide in die drie wedstrijden maar liefst zeven interceptions en slechts vijf touchdowns.

De Jets vroegen Schottenheimer om de eer aan zichzelf te houden. Hij werd vervangen door voormalig Dolphins coach Tony Sporano, maar is nu dus nadrukkelijk in beeld om zich bij de nieuwe coaching staff van de St. Louis Rams te voegen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen