NFL 3-on-3: wild-card-editie

Door

3. WELK TEAM IS EEN “DARK HORSE” OM HELEMAAL TOT DE SUPER BOWL TE GAAN?

Thomas Klink: De winnaar van Eagles – Bears stoomt door naar de Super Bowl. Bij de Eagles zijn een groot aantal sleutelspelers precies op tijd fit en bovendien hebben ze de ervaring. De Bears hebben de defense die een kampioen nodig heeft. Defense wins championships en de Bears hebben (samen met de Ravens) de beste defense in de NFL.

Luuk Dokter: De LA Chargers. Ik voorspel dat we een LA-derby als Super Bowl krijgen. Ik zag head coach Anthony Lynn als OC bij Buffalo en hoopte dat hij het stokje over zou nemen van Rex Ryan. Het werd McDermott en Lynn heeft vervolgens, zeer verdiend, de kans gekregen en iets moois opgebouwd bij de Chargers. Ik vind dat ze over het algemeen een consistent team hebben waar de bodem er zelden uitvalt. Geen opmerkelijk sterke units of individuen, maar als geheel wel een mooie machine.

Joël Ackermans: De Dallas Cowboys kunnen zomaar eens in de Super Bowl belanden. De defense is een van de beste van het afgelopen seizoen en ‘defense wins championships’. Daarnaast is de move voor Amari Cooper een gouden zet geweest. Die Jerry Jones heeft wat dat betreft een gouden pik. Aan de offensieve kant van de bal zal veel afhangen van Ezekiel Elliott en of Dak Prescott optimaal wordt gebruikt. Prescott is niet de beste gooier van de bal, maar hij kan teams pijn gaan doen met run-pass-option plays en zijn rushes. De vorige keer dat Dak en Zeke in de play-offs stonden was het een field goal van Mason Crosby die ze weerhield van een zege. Daar zullen ze het dit jaar niet vanaf laten hangen.

Ook leuk om te lezen