NFL 3-on-3: wild-card-editie

Door

1. WELKE TEAMS OVERLEVEN DE WILD-CARD-RONDE? EN WAAROM?

Thomas Klink: Colts, Cowboys, Ravens en Eagles.

De Colts zijn 9-1 sinds week 7. De laatste keer dat de Texans en Colts elkaar troffen was op 9 december. De Colts wonnen 24-21 en zijn sindsdien alleen maar beter geworden.

De Cowboys zijn het seizoen 7-1 geëindigd. De defense kan iedereen stoppen en dus zeker ook de Seahawks. Op offense hebben de Cowboys net genoeg om dit te winnen.

In week 16 hebben de Ravens laten zien de betere ploeg te zijn. Ik denk dat ze dit kunnen herhalen, hoewel het niet makkelijk zal worden.

Vanuit de underdog-rol kunnen de Eagles zomaar weer de verrassing van dit postseason worden. De Bears defense is sterk, maar sinds Nick Foles de Eagles leidt is er iets mooi gaan bloeien in Philadelphia.

Luuk Dokter:

De Chargers. Hun eerste stap wordt de zwaarste. Lamar Jackson is een onorthodoxe revelatie als quarterback en de defense is de beste in de NFL. De Chargers zullen het moeten hebben van hun passing game aangezien de Baltimore defense daarin net iets minder is. In de eerdere ontmoeting had LA een hoog aantal 3-and-outs. Indien ze dit kunnen voorkomen en de bal langer vast houden, is Baltimore te verslaan.

De Colts. Ik heb een enorm zwak voor beide teams, maar ik sla de Colts hoger aan. Ze hebben een goede reeks en zijn in staat om hun quarterback goed te beschermen. Dit is bij uitstek een duel dat zich kenmerkt als clash of the quarterbacks. Zo lang de Colts de Texans’ pass rush in toom kunnen houden, zullen ze de bovenliggende partij zijn. Desondanks blijft dit een heuse coin flip. Het ligt te dicht bij elkaar om heel stellig een winnaar te kiezen.

Net als de partij tussen de Colts en Texans is dit een coin flip. Ik kies toch voor de Seahawks. De mannen uit Seattle hebben een sterke reeks neergezet en lieten zien dat ze prima zonder hun ‘legion of boom’ kunnen. De Cowboys hebben op hun beurt ook laten zien met een impuls als #1 wide receiver Amari Cooper prima mee te kunnen doen. De Seattle defense is echter sterk en het hoge completion percentage van Russell Wilson is genoeg om het dubbeltje naar de kant van Seattle te laten vallen.

De Bears. Eagles quarterback Nick Foles verbaast vriend en vijand voor het tweede seizoen op rij, maar de Bears defense zal zelfs hem te machtig zijn. Het enige dat de Bears parten kan spelen is de inconsistentie van quarterback Mitchell Trubisky. Zolang dat niet gebeurt en Chicago defense speelt as usual is er geen wolkje aan de lucht voor Khalil Mack en de zijnen.

Joël Ackermans: De Texans, omdat ik het wel eens wil zien of die offensive line is opgewassen tegen J.J. Watt en Jadeveon Clowney.

De Cowboys hebben een frisse ‘Zeke’, de beste middle linebackers tandem in de league en een defense die wedstrijden voor ze kan winnen.

De Chargers, met zo een uitgebalanceerd en loaded roster moet het dit jaar gebeuren. Het is daarnaast voor het Chargers-merk onzettend belangrijk om toeschouwers aan de Bolts hun zijde te krijgen. Al die lege plekken waren niet om aan te zien.

De Eagles, omdat ze weer in hun vertrouwde underdog rol zitten. Dit was vorig jaar het recept voor de Super Bowl zege.

Ook leuk om te lezen