NFL 3-on-3: Dominant Dallas, super spelverdelers en keiharde kwetsuren

Door

3-on-3 - Alex Mack

Een ware blessuregolf afgelopen weekend in de NFL. Welk team is het hardst getroffen door de kwetsuur van hun speler(s)?

JK: Seattle. Veel spelers gingen ten onder en bij de Seahawks gold dit voor linebacker Bobby Wagner die enkele weken moet missen met een voetblessure. Zijn vervanger, Malcolm Smith, is weliswaar de Super Bowl MVP van één jaar geleden, maar toch is het een groot gemis voor één van de beste defensies in de NFL. Wagner is volgens de geavanceerde statistieken van ProFootballFocus de op één na beste linebacker van de NFL (Luke Kuechly staat bovenaan) en daarnaast is het bekend dat hij de onbetwiste quarterback is van de front-seven. Het valt maar te bezien hoe constant de verdediging zal gaan presteren zonder de aanwezigheid van Wagner.

SB: Net nu de Cleveland Browns zo lekker op dreef zijn, is het superzonde dat center Alex Mack met een blessure uitgevallen is. Hij verrichte goed werk in the trenches en was er medeverantwoordelijk voor dat Brian Hoyer zo lekker zijn gang kan gaan en er ruimte gecreëerd werd voor Ben Tate en Isaiah Crowell. Laten we hopen dat ze een goede vervanger neer kunnen zetten. Voor de Giants is het een enorme aderlating dat Victor Cruz niet meer in actie zal komen. Toch wel hun sterkhouder. Over de Patriots maak ik me – ondanks het wegvallen van Jerod Mayo en Stevan Ridley – minder zorgen. De Brady-factor zal daar wel voor zorgen.

LB: Alle teams hebben te maken met blessures. De New England Patriots werden zondag flink getroffen na seizoensbeëindigende blessures voor Stevan Ridley en Jerod Mayo. Maar teams als de Lions, Bengals en Redskins, die al langere tijd hun beste spelers (Megatron, AJ Green, RGIII) missen, hebben het ook niet makkelijk.

3 Reacties
  1. Stefan 5 jaar ago

    Leuk stuk altijd. Niet eens qua elite overigens, zijn er maar drie: Manning, Brady en Rodgers.

  2. Jeroen 5 jaar ago

    De blessure van Mack leek een zware domper voor de Browns, maar met Greco hebben ze een prima vervanger.

  3. Dennis 5 jaar ago

    Mayo is de beste run stuffer van de Pats zag je vannacht ook, die gaan ze echt wel missen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen