NFL 3-on-3: Dominant Dallas, super spelverdelers en keiharde kwetsuren

Door

3-on-3 - Elite QBs

Aaron Rodgers die drie seconden voor het einde een overwinning uit het vuur sleept, Joe Flacco die binnen een kwartier vijf touchdowns gooit en Peyton Manning die nog maar twee TD’s verwijderd is van het record van Brett Favre. Maar welke QB is/QB’s’zijn dit seizoen echt elite?

JK: Om te kijken wie er dit seizoen de meest elite quarterbacks zijn heb ik even een blik geworpen op de statistieken en om dan toch een lijstje te maken kom ik op de volgende zes namen namen: Andrew Luck, Phillip Rivers, Peyton Manning, Aaron Rodgers en een gedeelde vijfde plek voor Joe Flacco en Colin Kaepernick. Deze zes quarterbacks zijn momenteel zonder enige twijfel essentieel voor het succes van hun teams. Daarnaast verdienen ook Russell Wilson (ondanks een teleurstellende prestatie tegen Dallas) en de herboren Tom Brady het om genoemd te worden als the best of the rest. Bij al deze teams betwijfel ik namelijk of zij überhaupt wel tot een .500 record komen zonder deze quarterbacks, met uitzondering van Seattle en San Francisco die naar mijn mening completer zijn als team.

SB: Elite is altijd een enorme term om aan een QB te koppelen en dan dien je mijns inziens toch wel een paar seizoenen op rij te bewijzen dat je je receivers keer-op-keer weet te vinden. Eli Manning heeft twee Super Bowls op zijn naam staan, maar daar horen we zo goed als niemand meer over. Tom Brady liet ook maar weer eens zien tot wat voor dingen hij in staat is en zijn Patriots staan ‘gewoon’weer op 5-2. En dat maakt voor mij een QB elite. Door als de druk het hoogst is niet te choken. Door een drive op poten te kunnen zetten, die collega’s niet op poten kunnen zetten. Dat gezegd hebbende vind ik wel dat Philip Rivers een nominatie waard is. Want hij neemt de Chargers bij de hand en laat zijn team goed football spelen. Brian Hoyer (Browns) heeft op dit moment het hoogst aantal yards per completion in de league, maar is-ie elite? Nick Foles (Eagles) doet het ook goed (of komt dat door Chip Kelly?). Laten we zeggen dat er een paar QB’s mooie dingen laten zien en dat is goed nieuws voor elke NFL-liefhebber. De balans zal – zoals altijd – aan het einde van het seizoen opgemaakt worden.

LB: Eliteness moet je over een langere periode zien naar mijn mening. Aaron Rodgers en Peyton Manning hebben hun eigen elite-eilandje, waar Drew Brees langzaam van weg lijkt te drijven en Phillip Rivers probeert aan te meren. Daarna is er een hele tijd niets en volgen de Tom Brady’s, Andrew Lucks, Russell Wilsons en Tony Romo’s van de wereld. Goede quarterbacks die Super Bowls kunnen winnen, maar niet van het niveau Rodgers, Peyton, Brees en Rivers, die wekelijks het verschil maken.

3 Reacties
  1. Stefan 5 jaar ago

    Leuk stuk altijd. Niet eens qua elite overigens, zijn er maar drie: Manning, Brady en Rodgers.

  2. Jeroen 5 jaar ago

    De blessure van Mack leek een zware domper voor de Browns, maar met Greco hebben ze een prima vervanger.

  3. Dennis 5 jaar ago

    Mayo is de beste run stuffer van de Pats zag je vannacht ook, die gaan ze echt wel missen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen