Newton: ‘Ik ben klaar voor de NFL’

Door

Cameron Newton, quarterback van de universiteitsploeg Auburn Tigers, is van plan om de volledige workout te doen tijdens de NFL Combine deze week in Indianapolis.

Daar worden toekomstige NFL-spelers gewikt en gewogen voor de ogen van al de NFL teams. Hij is klaar om alle vragen te beantwoorden die ze voor hem klaarhebben.

,,Ik heb niets te verbergen en ik ben een strijder,” zei Newton, net voor hij de Davey O’Brien Award kreeg als beste college quarterback in het land. ,,Ik zal er staan en doen waar ik al de hele tijd aan werk. Ik ben voorbereid op dit moment.Ik ben klaar voor de NFL.”

Newton werkt samen met een quarterback coach in San Diego en zijn mentor is hall of fame-quarterback Warren Moon.

Door velen wordt hij gezien als een top tien picks in de volgende NFL Draft. Bij sommige mock drafts, voorspellingen wie naar waar zal gaan, wordt hij op nummer drie gezet en dat zou betekenen dat hij naar de Buffalo Bills vertrekt.

Attitude is even belangrijk als spelerskwaliteit in de NFL. Newton weet dat de interviews en gesprekken met de coaches even belangrijk zijn als de prestaties op het veld. ,,Het is even belangrijk, zelfs belangrijker. Je kan dat feit niet overzien. Als je jezelf niet kan verkopen aan een organisatie zullen ze je overslaan, en ik wil niet worden overgeslagen.”

In zijn enige seizoen bij Auburn gooide Newton voor 2854 yards en 30 touchdowns. Hij liep ook voor 1473 yards en 20 touchdowns.

Hij won met Auburn het Nationaal Kampioenschap en liep met de Heisman Trophy weg, de prijs voor de beste speler in college football.

Foto: collegefootballperformance.com

Ook leuk om te lezen