New York Rangers ruim langs Wild

Door

Minnesota Wild v New York Rangers

De New York Rangers hebben weer eens een wedstrijd gewonnen. De ploeg was in eigen huis met 1-4 te sterk voor Minnesota Wild. Het was pas de tweede zege voor de Rangers in een serie van 8 thuiswedstrijden.

Het leek vroeg in de wedstrijd niet die kant op te gaan, toen Jason Pominville namens de Wild de score opende. De aanvaller kreeg de puck op een presenteerblaadje aangeboden van Ryan Suter en passeerde doelman Cam Talbot van dichtbij.

In het restant van de wedstrijd waren het echter de Rangers die de dienst uitmaakten. Nog in de eerste periode werd de stand rechtgezet door een powerplay goal van Benoit Pouliot. Met name in de tweede periode hadden de Rangers de overhand. De Rangers schoten 17 keer op doel, tegenover 5 pogingen van Minnesota. Dit werd dan ook omgezet in de stand, Carl Hagelin en Mats Zucarello zorgden voor een ruime 1-3 marge.

De zege van de Rangers kwam in de laatste periode niet meer in gevaar. Chris Kreider bezegelde het lot van de Wild met de 1-4, wat tevens de eindstand betekende. De Rangers staan nu zesde in de Metropolitan Division, met één punt achterstand op de nummer 3, de New Jersey Devils.

Overige uitslag:
Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 1-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen