New York Knicks willen Derek Fisher als nieuwe coach

Door

Derek Fisher Derek Fisher #6 of the Oklahoma City Thunder reacts after hitting a three point shot against the Houston Rockets during the second half of Game One of the Western Conference Quarterfinals of the 2013 NBA Playoffs at Chesapeake Energy Arena on April 21, 2013 in Oklahoma City, Oklahoma. The Thunder defeated the Rockets 120-91. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.

De New York Knicks zijn in hun zoektocht naar een nieuwe coach uitgekomen bij Derek Fisher. De afgelopen dagen ging het gerucht al dat de Knicks een oogje hadden op de 39-jarige spelverdeler, maar Phil Jackson zal nu al zijn peilen richten op de speler van Oklahoma City Thunder. De basketbal-veteraan zou serieus overwegen na dit seizoen ermee te stoppen. Mocht dat het geval zijn, dan kan hij als coach aan de slag in NY.

Als speler heeft Fisher vijf NBA titels op zak. Deze won hij alle vijf met de Los Angeles Lakers met Jackson aan het roer. De twee heren hebben een goede band met elkaar, en Jackson zou Fisher de kans willen geven om zijn coach-carrière bij de Knicks te starten.

Toch is D-Fish niet de enige optie voor de Knicks, zo zou ook de naam van Brain Shaw genoemd worden als mogelijke kandidaat. De Knicks zijn de afgelopen weken actief opzoek geweest naar een nieuwe coach. De gedroomde kandidaat Steve Kerr tekende afgelopen bij de Golden State Warriors. Het leek erop dat Kerr naar New York zou komen, maar dat avontuur ging niet door.

Het moge duidelijk zijn dat Jackson dus vist in zijn eigen vijver en van de Knicks alle vrijheid krijgt om zijn eigen coach uit te zoeken. Hiermee lijkt het erop dat de Knicks kiezen voor een jonge coach, in plaats van een ervaren coach. Maar met zijn indrukwekkende cv kan D-Fish veel toevoegen aan de Knicks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen